Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çavuşoğlu ve Blinken görüşmesi: “ABD’nin PKK ile YPG’ye Suriye’de desteği kesmesi lazım”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, dün (18 Mayıs) New York’ta düzenlenen ABD-Türkiye Stratejik Mekanizması’nın ilk bakanlar toplantısında İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini, Ukrayna’nın işgalini ve Ortadoğu’daki gelişmeleri değerlendirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, dün (18 Mayıs) New York’ta ABD-Türkiye Stratejik Mekanizması’nın ilk bakanlar toplantısını gerçekleştirdi. Ukrayna, Doğu Akdeniz, Kafkasya ve Ortadoğu’daki gelişmelerin ele alındığı toplantıda Çavuşoğlu; İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurusunda bulunmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“ABD’nin PKK’ya desteğini kesmesi lazım”

Çavuşoğlu toplantıda, “Müttefiklerin ya da aday olmak isteyen ülkelerin bizi hedef alan terör örgütlerine destek vermesi kabul edilemez. Bu sadece siyasi destek de değil. Örneğin İsveç silah da temin ediyor. Neymiş efendim, DEAŞ ile mücadele için bunları veriyorlarmış” diye konuştu.

ABD’nin CAATSA yaptırımlarının önüne geçmesi gerektiğini belirten Çavuşoğlu, “Amerika’nın kendisinin de PKK ile YPG’ye Suriye’de desteği kesmesi lazım” dedi.

F-16 satışını da gündeme getiren Çavuşoğlu, “Diğer taraftan tabii ki müttefik olmak isteyen ülkenin ya da müttefiklerin başka bir müttefike karşı savunma ürünleriyle ilgili kısıtlama getirmesi de kabul edilemez. Bu ancak düşman gördüğün bir ülkeye karşı alınacak bir tedbirdir” ifadelerini kullandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.