Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEVA Partisi’nin Gaziantep mitingine yönelik engellemeler | İl Başkanı Ertuğrul Kaya: “AKP, geçmişte kendisine yapılanları şimdi DEVA’ya yapıyor, ders almamışlar”


Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) yarın (21 Mayıs) Gaziantep’te Ali Babacan’ın katılımıyla yapacağı miting öncesi kendilerine miting alanı verilmek istenmediğini, afiş ve pankart asmalarının engellendiğini belirten DEVA Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya, Medyascope‘a konuştu. AK Parti’nin kuruluşunda da yer alan Kaya, “Geçmişte kendilerine yapılanı bugün kendileri DEVA Partisi’ne yapıyor, geçmişten ders almamışlar. Halkımız ile buluşmamızı engelleyemezler” diye konuştu.

“DEVA Partisi’nin halkla buluşmasını engellemek için alınmış siyasi bir karar”

DEVA Partisi, Gaziantep’teki Demokrasi Meydanı’nda miting yapmak için yaklaşık bir ay önce valiliğe başvurdu. Bu talep önce kabul edildi ancak daha sonra Demokrasi Meydanı’nda miting yapılmasına izin verilmeyeceği belirtildi. Medyascope’a konuşan DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya, yaşananları şöyle anlattı: “Biz hem yerel medyada hem de genel başkanımız 1 milyon 100 bin Gaziantepliye mesaj yoluyla miting duyurusu yaptık. Ancak bayramdan sonra Demokrasi Meydanı’nın sadece seçim dönemlerinde kullanıldığı gerekçesiyle buraya izin verilmeyeceğini söylediler. Biz de her şeye rağmen üç ayrı miting yeri için yazılı bir teklif sunduk. Bunu da kabul etmediler ve sonunda vatandaşların bulması, ulaşımı ve tarifi zor olan bir alanı gösterdiler. Verilen kararların meydana inme ve halkla buluşmayı engellemeye yönelik siyasi bir karar olduğunu düşünüyoruz.”

“Afişleri sırtıma aldım, sokak sokak gezip halkı mitinge davet ettim”

Miting için kentin önemli 20 kavşağına afiş asmak için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduklarını ancak günlerce bir yanıt alamadıklarını anlatan Kaya, şöyle devam etti: “Daha sonra gördük ki bizim pankart asacağımız yere belediye kendi pankart ve flamalarını asmış. Baktık halk ile buluşmamızı engellemek için herşeyi yapıyorlar. Ben de afişleri sırtıma aldım, sokak sokak gezip halkı mitinge davet ettim.

“AK Parti geçmişte kendisine yapılanları bugün DEVA’ya yapıyor”

AKP’nin kuruluşunda yer aldığını da söyleyen Kaya, “AK Parti geçmişte kendisine yapılan engellemeleri bugün DEVA’ya yapıyor. Burunlarının ucunu bile görmüyorlar. Geçmişten ders almamışlar. Bütün engellemelere rağmen yarın (21 Mayıs) halkımız ile miting medanında buluşacağız. Bunu engelleyemezler” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.