Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö: “Türkiye’nin üyeliğimizle ilgili tüm endişelerini açık ve yapıcı bir şekilde tartışmaya açığız”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, dün (19 Mayıs) Beyaz Saray’da İsveç ve Finlandiya’nın liderleriyle yaptığı görüşmenin ardından iki ülkenin NATO üyeliklerine tam destek verdiklerini açıkladı.

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, dün (19 Mayıs) ABD Başkanı Joe Biden ile Beyaz Saray’da görüştü. Biden, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik için başvurmasını “Avrupa’nın güvenliği için dönüm noktası” olarak tanımlarken her iki ülkenin üyelik başvurularını tamamen desteklediklerini söyledi.

Yeni ülkelerin NATO’ya katılmasının herhangi bir ulus için tehdit oluşturmadığını söyleyen Biden, bu adımın ardından güvenlik işbirliğinin derinleşeceğini dile getirdi.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö de Türkiye’nin güvenlik endişelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ülkesinin, Ankara ile gurur duyduğu iyi ilişkilere sahip olduğunun altını çizen Niinistö, Türkiye’nin güvenliğini savunacaklarını belirtti.

Niinistö, “Terörü ciddiye alıyoruz. Terörün her türlüsünü kınıyoruz ve onunla aktif olarak mücadele ediyoruz. Türkiye’nin üyeliğimizle ilgili tüm endişelerini açık ve yapıcı bir şekilde tartışmaya açığız. Bu görüşmeler zaten yapıldı ve önümüzdeki günlerde de devam edecek” dedi.

İsveç Başbakanı Magdelena Andersson da konuşmasında, hükümetinin “şu anda Türkiye dahil tüm NATO üyesi ülkelerle farklı seviyelerdeki sorunları çözmek için diyalog halinde olduğunu” söyledi.

Kaynak: France 24

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.