Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener: “Birinci parti çıkacağız, bu ülkenin pazarlıksız, hak edilmiş başbakanı olacağım”

İstanbul’da partisinin düzenlediği  “Omuz omuza 100 bin üye” programında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Sandıkta geldiler sandıkta gidecekler. İnşallah ben de bu ülkenin pazarlıksız, hak edilmiş başbakanı olacağım. Biz birinci parti çıkacağız” dedi.

Haber: Ali Deniz Çakır- Ali Macit 

Kavuncu’dan seçim güvenliği vurgusu: “‘Atı alan Üsküdar’ı geçti’ dönemi bitti”

İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı’nın Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlediği 100 bin üye programına, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, genel başkan yardımcıları ve milletvekilleri katıldı. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, konuşmasında seçim güvenliği üzerinde durdu. Kavuncu, “Artık ‘atı alan Üsküdar’ı geçti’ dönemi bitti” dedi. Kavuncu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İYİ Parti’nin sandık güvenliği açısından hazır olduğunu vurguladı.

“Kul hakkı yiyenleri bu millet attaya gönderir”

İYİ Parti lideri Akşener ise iktidarı ekonomi politikaları üzerinden eleştirdi. Akşener, “Kul hakkına el uzatanları, aç uyuyanlara hakaret edenleri, tarlama gübre, tohum atamadım diyenleri teröristlikle suçlayanları, saraylardan burnunu dışarı uzatmayıp her bir yeri saraydaki şatafatla yaşıyor zannedenleri de önce bu millet sandıkta helal oylarıyla attaya gönderir” dedi.

“Birinci parti olacağız”

İstanbul’da ve Türkiye’de birinci parti olacaklarını söyleyen Akşener, şöyle devam etti:

“Altılı masanın sonucu yayınladığımız metin ortaya çıktı. Üç yılın sonunda altı partinin tamamının onayı ile imzalanmış ise güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek, Türkiye’de birinci parti olmak hepimiz için çocuk oyuncağıdır. Bu ucube sistemi göndereceğiz. O irade bizde var. Her zamanki gibi sandıkta geldiler sandıkta gidecekler. İnşallah ben de bu ülkenin pazarlıksız, hak edilmiş başbakanı olacağım. Biz birinci parti çıkacağız, seçime hazır olacağız, seçmenin oyunu namus bileceğiz. Oya halel getirmeyeceğiz.

Seçim yapılacak efendiler. Bu memleketin oyuna el uzatanlara İstanbullu ikinci seçimde gösterdi. Şimdi onlar düşünsün. Kavga çıkarmak, kutuplaştırmak isteyecekler, iftiralarla pranga vurmaya çalışacaklar, uymayacaksınız. Biz hedefe ayarlı top gibi seçimde birinci parti olmak için çalışacağız.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.