Yönetmen Emin Alper, 75. Cannes Film Festivali’nin Belirli Bir Bakış bölümünde yarışan son filmi “Kurak Günler”in bugünkü dünya galasında Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanan Çiğdem Mater’e teşekkür etti.
75. Cannes Film Festivali’nde Belirli Bir Bakış bölümünde yarışan Emin Alper imzalı “Kurak Günler”in dünya galası bugün (23 Mayıs) gerçekleşti. Galaya filmin oyuncu kadrosunda yer alan Selahattin Paşalı, Ekin Koç ve Selin Yeninci de katıldı.
Alper, filmin gösteriminden sonra yaptığı konuşmada Gezi Davası’nda 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Çiğdem Mater’e teşekkür etti. Alper, “Şu an bizimle değil çünkü gülünç bir dava sonucu hapse atıldı. Bizimle olmasa da aklımız ve kalbimiz onunla” dedi.
“Kurak Günler”, Yanıklar isimli bir kasabada savcı Emre ve belediye başkanı Selim arasında geçen çekişmeleri konu alıyor. Filmin, yarın ve 25 Mayıs’ta farklı gösterimler gerçekleştireceği belirtilirken Türkiye’de sonbaharda vizyona girmesi bekleniyor.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.