Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ING Basketbol Süper Ligi playofflarında çeyrek final karşılaşmaları tamamlandı: Galatasaray Nef-Anadolu Efes ile eşleşti – Fenerbahçe Beko, Darüşşafaka karşısında 1-0 önde

ING Basketbol Süper Ligi playoff çeyrek final serisi üçüncü karşılaşmasında, Anadolu Efes evinde Pınar Karşıyaka’yı mağlup ederek seriyi 2-1 ile noktaladı ve yarı finalde Galatasaray Nef’in rakibi oldu. Yarı final serisinde ise Fenerbahçe Beko Darüşşafaka’yı mağlup ederek seride 1-0 öne geçti.

Anadolu Efes (2)-(1) Pınar Karşıyaka

Anadolu Efes, Turkish Airlines EuroLeague Final Four karşılaşmaları sebebi ile ertelenen çeyrek final serisi üçüncü maçında, konuk ettiği Pınar Karşıyaka’yı 83-68 mağlup ederek seriyi 2-1 kazandı ve yarı finalde Galatasaray Nef’in rakibi oldu. 

Ev sahibi Anadolu Efes’te Vasilije Micic 18 sayı ve 8 asist, Shane Larkin 18 sayı ve ribaund ile karşılaşmanın en skorer isimleri olurken, Tibor Pleiss ve Elijah Bryant da 13’er sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Konuk ekip Pınar Karşıyaka’da ise Michael Roll 17, Amath M’baye 15, Bonzie Colson 13 ve Tony Taylor da 12 sayı kaydetti. 

Amath M’baye kuvvetli bitiriyor:

Shane “Speedy Gonzalez” Larkin:

 Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman’ın açıklamaları:

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca’nın açıklamaları:

Turkish Airlines EuroLeague kupası Anadolu Efes taraftarıyla buluştu:

Fenerbahçe Beko (1) – (0) Darüşşafaka

Fenerbahçe Beko ve Darüşşafaka arasında oynanan yarı final serisi ilk maçında ise sarı-lacivertli ekip, evinde Darüşşafaka’yı 94-69’luk skorla mağlup ederek seride 1-0 öne geçti. Fenerbahçe Beko’da Melih Mahmutoğlu 14 sayı, Pierria Henry 10 sayı ve 8 asist, Ahmet Düverioğlu 10 sayı ve 6 asist, Jan Vesely de 10 sayı ve 6 ribaund kaydetti. Konuk ekip Darüşşafaka’da ise Nathan Boothe’un 19 sayısı, Troy Caupain’in 16 sayı, 5 ribaund ve 5 asistlik performansları mağlubiyete engel olamadı.

Tüm salon Fenerbahçe’nin dünya şampiyonu boksörlerini alkışlıyor:

Troy Caupain’in ilk yarının sonundaki imkansız şutu:

Nando De Colo-Şehmus Hazer ortaklığı:

Savunmanın ürettiği sayı:

Ahmet Düverioğlu parkenin iki tarafında da çok etkili:

Fenerbahçe Beko Başantrenörü Aleksandar Djordjevic’in açıklamaları:  

Yarı final serilerinde kalan maçların programı ise şöyle:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.