Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TMMOB’den Gezi’nin yıldönümünde Adalet Nöbeti’ne çağrı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve bağlı odalarının Gezi davası kararlarına karşı başlattığı Adalet Nöbeti birinci ayını doldurdu. Gezi’nin dokuzuncu yıl dönümü olan 31 Mayıs için tüm yurttaş ve örgütlere çağrıda bulunan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Gezi her yerde kalp atışlarımızı hızlandırıyor, o yüzden de iktidarın korkulu rüyası aslında” dedi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve bağlı odalar, Gezi Davası’nda Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman ve Can Atalay’a verilen cezalara tepki olarak bir ay önce Mimarlar Odası Ankara Şubesi önünde Adalet Nöbeti başlatmıştı. Adalet Nöbeti’nin birinci ayında Mimarlar Odası’nda bir basın açıklaması yapıldı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, 30 gün içinde Adalet Nöbeti’ni tutmaya bin 500 kişi ve 100’ü aşkın örgütün geldiğini söyledi. Candan, Gezi’nin dokuzuncu yıldönümü olan 31 Mayıs’ta yurttaşları Adalet Nöbeti tutmak için Mimarlar Odası Ankara Şubesi önüne davet ederek, “Adalet nöbetlerine arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuşana kadar devam edeceğiz, yaygınlaştırmaya çalışacağız. Halkımızı 31 Mayıs’ta Mimarlar Odası önünde devam eden Adalet Nöbeti’ni birlikte tutmaya davet ediyoruz. 1 Haziran’da saat 11’de ise Güvenpark’ta Ethem Sarısülük’ün vurulduğu yerde kırmızı karanfillerle onu anacağız” dedi.  

Candan, Gezi davasında verilen cezalara ilişkin şunları söyledi:

“Gezi’nin ruhu bugün isyanın ruhu aslında. Kentsel, toplumsal muhalefetin yükseltilmesinin ruhu, haksızlığa, hukuksuzluğa karşı durmanın ruhu. Gezi her yerde toprağın altında atan nabız gibi yüreklerimizi, kalp atışlarımızı hızlandırıyor, o yüzden de iktidarın korkulu rüyası aslında. İstiyorlar ki kendilerinin dışında kimse konuşmasın. Bu ülkenin her bir karış toprağı satılsın, parkları yapılaşmaya açılsın istiyorlar. Bunlara karşı çıkan insanları da özgürlüklerinden mahrum bırakıyorlar.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.