Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gine asıllı kuryeye “Çabuk ol köle” mesajı gönderen müşteri bin euro para cezasına çarptırıldı

Fransa’da bir mahkeme, çevrimiçi yemek sipariş şirketi Uber Eats’teki Gine asıllı bir kuryeye “Çabuk ol köle” diyerek mesaj atan müşteriyi bin euro para cezasına çarptırdı.

Uber Eats’te kuryelik yapan Gine asıllı Yaya Guirassy, Mayıs 2021’de Fransa’nın Laval kentinde, siparişini götüreceği müşterinin kendisine “Çabuk ol köle. Sana bir kuruş bahşiş vereceğim ancak bunu hak ediyorsun” diyerek mesaj attığını belirtmiş ve siparişi götürmekten vazgeçmişti.

Guirassy, France Blue’ya verdiği demeçte, “Ona siparişini götürmedim çünkü bu hakaret inanılmazdı. Kendisiyle karşılaştığım an kavga edebilirdik” demişti.

Video: Yemeksepeti’nden atılan kurye nöbete başladı

34 yaşındaki Guirassy daha sonra kökene dayalı hakaret gerekçesiyle şikayette bulunmuştu. Irkçı hakaretten yargılanan müşteri, geçen pazartesi günü (23 Mayıs) görülen davada bin euro para cezasına çarptırıldı.

2009 yılında Fransa’ya gelen Yaya Guirassy, yedi aydır Uber Eats için çalışıyordu ve Mayıs 2021’e kadar herhangi bir sorunla karşılaşmamıştı. Daha sonra Uber Eats’ten ayrılan Guirassy halen gıda sektöründe çalışıyor.

Kaynak: France Blue

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.