Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İddia: IŞİD lideri Kureyşi İstanbul’da yakalandı

İddiaya göre IŞİD’in yeni lideri Ebu Hasan el-Kureyşi, geçen hafta İstanbul’da yakalandı. Operasyonun ayrıntılarını önümüzdeki günlerde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak.

Toygun Atilla’nın haberine göre, IŞİD’in yeni lideri Ebu Hasan el-Kureyşi, İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı ekipleri tarafından yakalandı.

Habere göre Kureyşi, ekipler tarafından sorgulandı ve sorgulamalar sonucu örgüte dair önemli bilgiler elde edildi.

Ayrıntıları Erdoğan açıklayacak

Kureyşi’nin yakalanmasının ayrıntılarını önümüzdeki günlerde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak.

IŞİD’in son lideri şubat ayında öldürülmüştü

IŞİD’in bir önceki lideri Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi 3 Şubat 2022’de İdlib’deki bir ABD operasyonunda öldürülmüştü. 

Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi

IŞİD bu operasyonu doğrularken, yaptığı açıklamada örgütün yeni liderinin Kureyş kabilesinden olduğu iddia edilen Ebu Hasan el-Haşimi el Kureyşi olduğunu açıklamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.