Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Teksas okul saldırısında öldürülen öğretmenin eşi Joe Garcia, kederinden öldü

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Teksas eyaletinin Uvalde kentinde Robb İlköğretim Okulu’na düzenlenen silahlı saldırıda 19 çocuk ve iki yetişkin hayatını kaybetmişti. Kurbanlardan Irma Garcia isimli öğretmenin eşi Joe Garcia’nın kalbi eşinin yokluğuna iki gün dayanabildi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Teksas eyaletindeki Uvalde kentinde bulunan Robb İlköğretim Okulu’na giren silahlı bir saldırganın 19 çocuğu ve iki yetişkini öldürdüğü okul saldırısında hayatını kaybedenlerle ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Robb İlköğretim Okulu’nun önüne çiçekler bırakıldı.

18 yaşındaki saldırgan Salvador Ramos’un Robb İlköğretim Okulu’na düzenlediği silahlı saldırıda öldürülen öğretmen Irma Garcia’nın eşi Joe Garcia, eşinin vefatından iki gün sonra kalp krizi geçirdi ve hayatını kaybetti.

Irma Garcia’nın yeğeni John Martinez, Joe Garcia’nın da eşinin ölümünden duyduğu üzüntü nedeniyle kalp krizi geçirdiğini ve hayatını kaybettiğini duyurdu. Fox News de Garcia’nın kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiğini yazdı.

https://twitter.com/fuhknjo/status/1529870121023557632?s=20&t=LULLgmlN2qpSuj8SrE922w

24 yıldır evli olan çiftin dört çocuğu vardı.

Uvalde’deki silahlı saldırının ardından Garcia’nın yeğeni Martinez, New York Times gazetesine verdiği demeçte, yetkililerin kendisine Irma’yı çocukları son nefesine kadar korumak için kucaklarken bulduklarını söylediklerini aktardı.

Irma Garcia adına GoFundMe’de başlatılan bir bağış kampanyasında da Garcia’nın çocukları korumak için kendisini feda ettiği belirtildi ve kendisinden bir “kahraman” olarak söz edildi.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.