Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bize Medyascope’u Sorun (25): Suriye’ye operasyon olacak mı? Türkiye, operasyonla neyi amaçlıyor? | Işın Eliçin, Aydın Selcen ve Fehim Taştekin izleyicilerin sorularını yanıtladı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Mayıs’taki kabine toplantısının ardından, Suriye’ye operasyon sinyali vererek, “Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kalan kısımlarıyla ilgili yeni adımları da atmaya başlıyoruz” dedi.

26 Mayıs’taki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından açıklanan bildiride de “Güney sınırlarımızda icra edilen ve edilecek harekatların komşularımızın toprak bütünlüğünü hedef almadığı, milli güvenlik ihtiyacının gereği olduğu belirtilmiştir” denildi.

Askeri kaynaklar, Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirilmesi beklenen askeri harekatın hazırlıklarının yüzde 90 oranında tamamlandığını duyurdu.

“Suriye’ye operasyon olacak mı?”, “Operasyon nerelere yapılabilir?” ve “Türkiye, operasyonla neyi amaçlıyor?” Işın Eliçin’in moderatörlüğünde “Bize Medyascope’u Sorun”da Aydın Selcen ve Fehim Taştekin değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.