Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Putin, Macron ve Scholz ile görüştü | Gündem: yaptırımlar ve gıda krizi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüştü. Putin’in, Almanya ve Fransa liderlerine Rusya’nın Ukrayna ile diyaloğu sürdürmeye hazır olduğunu söylediği açıklandı.

Kremlin’den yapılan açıklamada,”Putin görüşmede Batılı silahların Ukrayna’ya sevkiyatının tehlikeyi artırdığı konusunu gündeme getirdi. Yaptırımların kaldırılması halinde Rusya’nın gübre ve tarım ürünleri ihracatını artırmaya hazır olduğunu söyledi” denildi.

Putin’in, Ukrayna’nın Karadeniz limanlarından tahıl ihraç etmesini mümkün kılmanın yollarını tartışabileceğini söylediği de belirtildi.

Putin geçen günlerde de İtalya Başbakanı Mario Draghi ile görüşmüş ve gıda alanındaki sorunların, ABD ve Avrupa Birliği’nin Rusya’ya yönelik yaptırımlar nedeniyle ağırlaştığını söylemişti.

Rusya lideri, ülkesinin Batılı ülkelerin siyasi gayelerle uyguladığı kısıtlamaların kaldırılması şartıyla tahıl ve gübre ihracatı yoluyla gıda krizinin aşılmasına katkı yapmaya hazır olduğunu belirtmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.