Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde dev final: “Don Carlo” Ancelotti’nin Real Madrid’i, Jürgen Klopp’un Liverpool’u karşısında 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde kupanın sahibi, bugün (28 Mayıs) belli olacak. Devler Ligi’ni 13 kez müzesine götüren ve bu alanda açık ara zirvede yer alan Real Madrid, Jürgen Klopp yönetiminde harikalar yaratan Liverpool ile kozlarını paylaşacak. Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Parc des Princes’de oynanacak ve Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak karşılaşma, TV 8,5 ve dijital içerik platformu Exxen’den canlı yayınlanacak. 

Real Madrid mi, Liverpool mu?

Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi final maçında Liverpool ile karşı karşıya gelecek. Fransa’nın başkenti Paris’teki Parc des Princes’in ev sahipliği yapacağı mücadele, saat 22.00’de başlayacak. Karşılaşmayı, Fransa Futbol Federasyonu’ndan Clement Turpin yönetecek. 

Real Madrid, kupayı istiyor

Şampiyonlar Ligi’ni 13 kez müzesine götüren ve bu alanda açık ara zirvede yer alan Real Madrid, Liverpool engelini aşarak kupaya uzanmak istiyor. Carlo Ancelotti’nin ekibi, LaLiga’da bu sezon zorlanmadan şampiyonluğa ulaştı. Real Madrid’e tarihin 35. lig şampiyonluğunu yaşatan Ancelotti, beş büyük ligde de şampiyonluk yaşayan ilk teknik direktör oldu.

Inter, Sheriff Tiraspol ve Shakhtar Donetsk’in bulunduğu D Grubu’nu 15 puan ile zirvede noktalayan İspanya temsilcisi, PSG’yi sahasında 3-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek final aşamasında Chelsea’yi karşısında bulan eflatun-beyazlılar, rakibini Karim Benzema’nın üstün performansı ile elemeyi başardı. Manchester City’yi ise uzun yıllar unutulamayacak iki maç sonunda devirerek finale yükselen Real Madrid, Parc des Princes’in ev sahipliği yapacağı maçta karşısında Liverpool’u buldu. 

Şampiyon Kulüpler Kupası/Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı son yedi finalde de mutlu sona ulaşan Real Madrid, son yenilgisini 1981 finalinde yine Paris’te oynanan maçta Liverpool karşısında aldı. Carlo Ancelotti ise Liverpool maçına tarihe geçmek için çıkacak. Ancelotti, Şampiyonlar Ligi tarihinde en fazla şampiyonluk yaşayan teknik direktör olmak istiyor. İtalyan çalıştırıcının kariyerinde üç Şampiyonlar Ligi kupası bulunuyor. Ancelotti’nin finalde kaybettiği tek takım ise Liverpool. 

Ancelotti’nin Manchester City maçındaki en büyük kozu, kaydettiği 15 gol ile Şampiyonlar Ligi kariyerinde en fazla gol attığı sezonu geçiren Karim Benzema olacak. Turnuva tarihinde bu alanda en yüksek sayıya ulaşan Fransız futbolcu konumundaki Benzema, Şampiyonlar Ligi’nde bir sezonda en fazla gol atan oyuncu olan Cristiano Ronaldo’yu (17) yakalamak için sahaya çıkacak. 

Real Madrid’in Manchester City’yi eleyerek finale çıktığı karşılaşmanın özet görüntüleri:

Liverpool’da hedef Avrupa’nın en büyüğü olmak

Alman teknik direktör Jürgen Klopp’un çalıştırdığı Liverpool, Premier Ligi 92 puan ile ikinci sırada tamamladı. Ligi Manchester City’yi kaptıran Liverpool’un en büyük hedefi ise UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak. 

Atletico Madrid, Porto ve Milan’ın olduğu B Grubu’nu topladığı 18 puan ile ilk sırada tamamlayan Liverpool, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Inter ile eşleşti. İngiltere temsilcisi, rakibini zor da olsa elemeyi başardı ve çeyrek finalde Benfica’nın rakibi oldu. Liverpool, Portekiz ekibi karşısında ise iki maçta toplam altı gol atarak adını yarı finale yazdırdı. Kırmızılar, Villarreal’i rahat geçti ve finalde Real Madrid’in rakibi oldu. Jürgen Klopp’un öğrencileri, Şampiyonlar Ligi tarihinde bir sezonda oynadığı deplasman maçlarının tamamını kazanan takımlar arasında altı dış saha karşılaşmasına çıkan ilk ekip unvanına sahip. 

Liverpool, Real Madrid karşısına Şampiyonlar Ligi tarihindeki yedinci zaferine ulaşmak için sahaya çıkacak. Kırmızılar, bunu başarırsa Milan ile kupa sayısını eşitleyip turnuva tarihinde Real Madrid’in ardından en fazla şampiyonluk yaşayan iki takımdan biri olacak. 

Jürgen Klopp’un Real Madrid karşısındaki en büyük kozu ise Mohamed Salah olacak. Mısırlı yıldız, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde sekiz gol attı. Salah’ın Devler Ligi kariyerinde ise toplam 33 golü bulunuyor. 

Liverpool’un Villarreal’i eleyerek finale çıktığı karşılaşmanın özet görüntüleri:

BeşiBirYerde (95): En unutulmaz beş UEFA Şampiyonlar Ligi finali 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.