Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP Milletvekili Nabi Avcı: “Eskişehir’de yoga yapmak yasak değil, çalışan yanlış anlamış”

Eskişehir’de yoga yapanların “CİMER’e şikâyet var” denilerek engellenmesine tepki gösteren yüzlerce kadın dün (30 Mayıs) Dede Korkut Parkı’nda bir araya gelerek yoga yaptı. AKP Eskişehir Milletvekili ve Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nabi Avcı ise vakfın sorumluluğundaki parkta yoga yapmanın yasak olmadığını, park çalışanının durumu yanlış anladığını savundu.

“Kadınlar sizin yasaklarınızı tanımadı, tanımaz”

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu’nun (EDKP) çağrısı üzerine bir araya gelen kadınlar, “Matımı aldım, taytımı giydim, şimdi Vali düşünsün”, “Bedenimi değil şiddeti durdur”, “Sporuma, parkıma, hayatıma karışma” yazılı dövizler açtı ve “Kadınlar birlikte, dirlikte güçlü”, “AKP elini bedenimden çek”, “Yaşasın kadın dayanışması” sloganları attı.

Kadınlar adına açıklamayı okuyan Buse Aydemir, “Eskişehir Valiliği’ne bağlı Türk Dünyası Vakfı Dede Korkut Parkı’nda yoga yapan bir grup kadın CİMER’e yapılan bir şikâyet bahane edilerek engellenmek istendi. Ardından açıklama yapan Türk Dünyası Vakfı parkta toplu etkinlik için herkesin izin alması gerektiğini söyledi. Biz sizin neden yoga yapanları engellediğinizi biliyoruz. Nedeni ne CİMER’e yapılan şikâyet ne de halkın parktan eşit bir şekilde faydalanması. AnadoluFest’i neden engellediyseniz, Aynur Doğan’ın, Melek Mosso’nun sahneye çıkması neden engellendiyse, yoga yapanları da o yüzden engellemek istiyorlar. Ama bir şeyi kaçırıyorlar. Kadınlar sizin yasaklarınızı tanımadı, tanımaz. Bizler bugün matımızı kaptık yogaya geldik. Hadi bizi de engelleyin” diye konuştu.

Nabi Avcı: “Çalışan yanlış anlamış”

AKP Eskişehir Milletvekili ve Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nabi Avcı, vakfın sorumluluğundaki Dede Korkut Parkı’nda yoga yapanlara izin verilmemesi üzerine açıklama yaptı. AKP hükümetlerinde bakanlık da yapan Avcı, şunları söyledi:

“CİMER’e bir vatandaş şikâyet dilekçesi yazmış. O şikâyet dilekçesini CİMER, ilgili kurum olarak valiliğe, valilik de bize göndermiş. Biz de oraya bir cevap yazmışız. Bizim için bir sorun yok cevabı vermişiz. Ne valiliğin bir yasaklama talebi veya kararı var ne Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti’nin bir kararı var ne de burada çalışan arkadaşlarımızın böyle bir beyanı var. Sadece o gün burada çalışan bir arkadaşımız, ‘Burada CİMER’e şikâyet var’ diye söylendiği için kendisine, herhalde yanlış anlamış. Çimlere basmak gibi bir yasak yok. Yanlış bir bilgilendirme. Bu konuşma görüntülenmiş. Burada bir yasak olduğuna dair bir senaryo oluşturulmak istenmiş. Bu senaryonun gereği olarak çekim yapılmış. Ama şimdi Türk Dünyası Vakfı Heyeti Başkanı olarak size diyorum ki çimlere basmak da yasak değil, yoga yapmak da yasak değil. Yürümek de yasak değil, koşmak da yasak değil. Doğum günü kutlamaları yapmak da yasak değil. Başkalarını rahatsız etmeyecek şekilde müzik dinlemek de yasak değil.”

Avcı, bir gazetecinin Eskişehir’de Anadolu Fest dahil tüm etkinliklerin yasaklanması ile ilgili sorusuna ise yanıt vermedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.