Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIVB Voleybol Milletler Ligi: Filenin Sultanları’ndan harika başlangıç – A Milli Kadın Voleybol Takımı, İtalya’ya set vermedi

FIVB Voleybol Milletler Ligi’nin birinci haftasındaki ilk maçında dün (31 Mayıs) İtalya ile karşılaşan A Milli Kadın Voleybol Takımı, güçlü rakibini set vermeden 3-0 ile geçti.

Filenin Sultanları, FIVB Voleybol Milletler Ligi birinci haftasındaki ilk maçında İtalya ile karşılaştı. Ankara Spor Salonu’nda oynanan müsabakaya milliler, file önünü uzunlarla kapatarak başladı. Blokta etkili olan ay-yıldızlılar hücumda Ebrar Karakurt ile kritik sayılar buldu ve 5-1’lik serinin ardından 9-5 öne geçti. İyi oyununu sürdüren milliler, seti 25-20 kazanarak 1-0 öne geçti.

Karşılaşmanın ikinci setine de iyi başlayan milli takım, skor 7-2’deyken İtalya’ya mola aldırdı. Eda Erdem ve Hande Baladın ile etkili bloklar yapan ay-yıldızlı ekip, teknik molaya 12-8 önde girdi. Oyunda konsantrasyonu kaybetmeyerek az hata yapan milliler, seti 25-19 alarak skoru 2-0 yaptı.

Ebrar Karakurt ve Saliha Şahin’in smaç sayılarıyla 3. sette İtalya’nın farkı açmasını engelleyen Türkiye, teknik molaya 9-12 geride girdi. Molanın ardından 5-1’lik seri yapan milli takım, 14-13 öne geçti ve rakibine mola aldırdı. İyi savunma ile etkili oyununu devam ettiren ay-yıldızlılar seti 25-19, maçı da 3-0 kazandı.

İtalya galibiyetinden kareler:

Galibiyet sonrası milli oyuncular Simge Aköz ve Zehra Güneş’in açıklamaları:

Sıradaki rakip Çin

FIVB Voleybol Milletler Ligi’nden ilk hafta maçları pazar gününe kadar devam edecek. Filenin Sultanları, cuma günü Çin, cumartesi günü Bulgaristan ve pazar günü Belçika ile karşılaşacak.

Üç haftada tamamlanacak Milletler Ligi’nde 16 takım mücadele ediyor. Puan cetvelinde ilk sekiz sırada yer alan takımlar, finallerde mücadele etme hakkı kazanacak. 2022 FIVB Milletler Ligi Finalleri de 13-17 Temmuz tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.