Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

K-pop grubu BTS, Asyalıları hedef alan nefret suçları için Beyaz Saray’daydı: “Farklı olmak yanlış değil”

Güney Koreli K-pop grubu BTS, Asyalıları hedef alan nefret suçlarını görüşmek üzere Beyaz Saray’da Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi. Basına kapalı olarak yapılan görüşmeden önce gazetecilere açıklamalarda bulunan grup üyeleri, nefret suçlarına son verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

K-pop grubu BTS üyeleri Asyalı, Amerikalı, Yerli Hawaili ve Pasifik Adalı Miras Ayını kutlamak için geldikleri Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Başkan Joe Biden ile görüşmek üzere dün (31 Mayıs) Beyaz Saray’daydı. Grup üyeleri görüşme öncesi basına açıklamalarda bulundu.

Üyelerden Park Ji-min, “Asyalı Amerikalı nefret suçları da dahil olmak üzere son zamanlarda giderek artan nefret suçları bizi harap etti. Buna bir son vermek ve bu davayı desteklemek için Beyaz Saray’dayız. Bu fırsatımızı bir kez daha sesimizi duyurmak için kullanmak istiyoruz” dedi.

Grubun üyelerinden Jungkook da Güney Koreli sanatçılar tarafından oluşturulan bir müzik grubunun ve yapılan müziklerin dünya çapında bu kadar çok insana ulaşmasına ve kültürel engelleri aşması karşısında hâlâ şaşkın olduklarını belirterek, “Müzik her zaman ve her şeyin birleştiricisi” diye konuştu.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre ise görüşmeye ilişkin açıklamasında “Birçoğunuz BTS’yi Grammy adayı ve uluslararası ikonlar olarak tanıyorsunuz. Fakat onlar aynı zamanda gençlik elçileri ve önemli bir rol oynuyorlar” ifadelerini kullandı.

Haziran 2020’de BTS hayranları, ABD’deki sosyal adalet davaları için açılan #MatchAMillion kampanyasında bir günde yaklaşık 1 milyon dolar toplamıştı.

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada ve özellikle ABD’de Asyalılara yönelik saldırılar artmıştı.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.