Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de hastaneye silahlı saldırı: Beş kişi hayatını kaybetti

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Oklahoma eyaletinin Tulsa kentinde bulunan St. Francis Hastanesi’ne silahlı saldırı düzenlendi. Oklahoma Polis Departmanı, saldırıda saldırgan dahil olmak üzere beş kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Çok sayıda kişinin de yaralandığı saldırıda, saldırganın intihar ettiği düşünülüyor.

Oklahoma Polis Departmanı, dün (1 Haziran) Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Oklahoma eyaletinin Tulsa kentinde bulunan St. Francis Hastanesi’ne düzenlenen saldırıda saldırgan dahil beş kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Polis, tüfek ve tabanca taşıyan saldırganın kimliğinin henüz belirlenmediğini fakat 35-40 yaşlarında olduğunu belirtti. Saldırganın da olay yerinde intihar etmiş olabileceği düşünülüyor.

Görevliler saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi fakat kaç kişinin yaralandığı belirsizliğini koruyor.

ABD Başkanı Joe Biden’ın da saldırıdan haberdar edildiği, Beyaz Saray’ın olayı yakından incelediği ve eyalet yetkilileri ile irtibat halinde olduğu açıklandı.

Saldırganın elinde bir tüfek ve bir silah vardı

Tulsa Emniyet Müdür Yardımcısı Eric Dalgleish, hastane saldırısı hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Saldırı sırasında saldırganın elinde bir tüfek ve bir el tabancası vardı. Şu ana kadar açıklayabileceğimiz tek şey saldırıda dört sivil hayatını kaybederken saldırgan da öldü.”

Saldırının neden gerçekleştirilmiş olabileceğine dair ayrıntılı bir açıklama ise henüz yapılmadı.

Polisler erken müdahale etti

Polisin saat 16:52 sularında bir saldırı haberi alması üzerine olay yerine üç dakika içinde vardığını belirten Dalgleish, polislerin olay yerine vardıklarında silahın ateşlendiği ikinci kata yöneldiklerini ve saldırgana hemen müdahalede bulunduklarını söyledi. Olay yerine vardıklarında vurulan birçok insanla karşılaştıklarını belirten polisler, aralarından bazılarının o sırada hayatını kaybettiğini belirtti.

Bu yıl ABD’de gerçekleşen 233. toplu saldırı

Gun Violence Archive tarafından toplanan verilere göre bu son olay, ABD’de bu yıl gerçekleştirilen 233. toplu silahlı saldırı oldu. Arşiv, toplu silahlı saldırıyı dört veya daha fazla kişinin vurulması veya öldürülmesi olarak tanımlıyor.

Kaynak: BBC, NPR

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.