Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Satın almak için bağış kampanyası başlatılmıştı: BAYKAR, Litvanya’ya Bayraktar TB-2 hediye edecek

BAYKAR Teknoloji, Ukrayna ordusuna Bayraktar TB-2 satın almak için bağış kampanyası başlatan Litvanya’ya bir adet silahlı insansız hava aracı hediye edileceğini duyurdu. BAYKAR ayrıca kampanya çerçevesinde toplanan paranın insani yardım olarak Ukrayna’ya gönderilmesini rica etti. 

Litvanyalı gazeteci Andrius Tapinas, geçen hafta çarşamba günü (25 Mayıs) Ukrayna ordusuna bir adet Bayraktar TB-2 model silahlı insansız hava aracı alınması için halk arasında bir bağış kampanyası başlatmış, kampanya üç günde istenilen tutara ulaşmıştı. 

Tapinas’ın çalıştığı kurum Laisves (Özgürlük) TV, SİHA satın alma iznine sahip olmadığı için toplanan para önce Litvanya Milli Savunma Bakanlığı’na verilecek, bakanlık da bir adet drone satın alarak Ukrayna’ya teslim edilmesini sağlayacak. 

Litvanya Milli Savunma Bakanı Arvydas Anušauskas dünkü açıklamasında Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ile Bayraktar satın alımının önünü açan işbirliği anlaşmasının imzalandığını duyurmuştu.

Bugün ise Bayraktar SİHA’larının üreticisi BAYKAR Teknoloji, kampanya kapsamında Litvanya’ya bir adet Bayraktar TB-2 göndereceklerini belirtti ve Litvanya halkı tarafından toplanan paranın insani yardım için Ukrayna’ya gönderilmesini istedi.

Bayraktar TB-2 model bir SİHA’nın fiyatının 5 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. 

Derleyen: Alp Selim

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.