Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İddia: Enflasyon açıklanmadan önce TÜİK’te sürpriz istifa

Türkiye İstatistik Kurumu’nda (TÜİK) tüketici fiyat endeksini hesaplayan bölümün başkanı Mustafa Teke’nin görevinden istifa ettiği ileri sürüldü.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Fiyat İstatistikleri Daire Başkanlığı’na bağlı Tüketici Fiyatları Grup Başkanlığı’nda görev alan Mustafa Teke’nin istifa ettiği iddia edildi. Bloomberg’den Beril Akman’ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Teke resmi enflasyon rakamları açıklanmadan önce görevinden ayrıldı ve yerine Yelda Ayaz geldi.

TÜİK, konuya ilişkin yorum yapmayı reddetti.

Kurumda Fiyat İstatistikleri Daire Başkanı olarak çalışan Cem Baş da geçtiğimiz haftalarda sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etmişti.

Enflasyon son yirmi yılın zirvesinde

TÜİK, bugün mayıs ayı enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK’e göre tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) mayıs ayında yüzde 2,98 arttı. Nisan ayında yüzde 69,97 olan yıllık enflasyon ise yüzde 73,50’ye ulaştı. Bu oran 2002’den bu yana kaydedilen en yüksek enflasyon olarak kayda geçti. Enflasyon Araştırma Grubu’na (ENAG) göre, enflasyon mayıs ayında yüzde 5,46 artarken bir yıllık artış yüzde 160,76 oldu.

Kaynak: Bloomberg

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.