Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIVB Milletler Ligi ikinci maç: Filenin Sultanları, Çin’e 3-1 mağlup olarak ilk mağlubiyetini aldı

Ankara Spor Salonu’nda oynanan 2022 FIVB Milletler Ligi karşılaşmasında, A Milli Kadın Voleybol takımımız, Çin’e 16-25, 25-20, 16-25 ve 22-25’lik setlerle 3-1 mağlup oldu ve ilk mağlubiyetini aldı. 

Milli takımımız karşılaşmaya Ebrar Karakurt ve Zehra Güneş’in smaç sayıları ile etkili başlasa da, Çin oyunda üstünlüğü eline alarak ilk teknik molaya 12-5 önde girdi. Setin kalan bölümünde de iyi savunma yapan Çin takımı ilk seti 25-16’lık skorla kazandı.

İkinci sette teknik molaya 12-10 üstün giren Filenin Sultanları, Cansu Özbay’ın etkili oyunu ile seti 25-20 kazanarak setlerde durumu 1-1’e getirdi. 

Üçüncü sete ise iyi başlayamayan milliler, Cansu Özbay’ın yerine pasör pozisyonunda Sıla Çalışkan’ın oyuna dahil olması ile birlikte oyunu dengelese de Çin takımı 18-11’lik üstünlük yakaladı. Başantrenörümüz Giovanni Guidetti’nin molasının ardından etkili oyununu sürdüren Çin, seti de 25-16 kazanarak 2-1’lik üstünlüğü yakaladı.

Dördüncü sete de Çin’in etkili başlamasına rağmen, Ebrar Karakurt ve Eda Erdem’in etkili oyunları ile milli takımımız skoru 9-9’da eşitledi. Konuk takım teknik molaya da yaptığı seri ile 12-9’luk üstünlükle girse de Filenin Sultanları skoru 19-20’ye getirerek farkı 1 sayıya kadar indirdi. Aldığı mola sonrası üstünlüğünü yeniden artıran Çin, seti 25-22 kazanarak karşılaşmadan da 3-1’lik skorla galip ayrılan taraf oldu.

Çin takımında Li YingYing 23 sayı ile karşılaşmanın en skorer ismi olurken, Gong Xiangyu 14 ve takım kaptanı Yuan Xinyue de 11 sayı ile mücadele etti. Filenin Sultanları’nda ise Ebrar Karakurt 22 ve Zehra Güneş de 12 sayı kaydetti.

A Milli Kadın Voleybol takımımız Milletler Ligi’ndeki üçüncü karşılaşmasında bugün saat 19.00’da Bulgaristan ile karşılaşacak.

Başantrenör Giovanni Guidetti’nin mağlubiyet sonrası açıklamaları:

Çekişmeli geçen rallide millilerimiz Saliha ile sayıyı buluyor:

Ebrar Karakurt’tan inanılmaz savunma:

Karşılaşmada öne çıkanlar:

Oyuncu kamerasında (Player Cam) bugün Hande Baladın var:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.