Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mercedes’te fren sorunu: Dünya genelindeki 1 milyon araç toplatılacak

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, fren sisteminde ortaya çıkan bir sorun nedeniyle dünya genelinde yaklaşık 1 milyon aracı onarmak üzere geri çağıracağını açıkladı.

Şirketten hafta sonu yapılan açıklamada, 2004 ile 2015 yılları arasında üretilen ML, GL ve R-Class serilerindeki arabalarda fren güçlendiricinin işlevinin korozyondan etkilenebileceği belirtildi.

Korozyonun, fren pedalı ile fren sistemi arasındaki bağlantının kesilmesine yol açabileceği belirtilen açıklamada, “Kaza ve yaralanma riski artacaktı” denildi.

Etkilenen araçların sahipleri ile bir an önce iletişime geçileceği belirtilen açıklamada, 70 bini Almanya’da olmak üzere dünya çapında 993 bin 407 aracın geri çağırılacağı duyuruldu. Şirket araçların hemen toplatılmaya başlandığını, hatalı araçların inceleneceğini ve gerekirse parçaların değiştirileceğini aktardı.

Mercedes geçen yıl da benzer sayıda aracı acil çağrı sistemindeki bir güvenlik sorunu nedeniyle geri çağırmıştı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.