Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünya Kupası aşkına: 39 yaşındaki yıldız futbolcu Daniel Alves, Katar’da boy göstererek Brezilya tarihine geçmek istiyor

Futbol tarihinin en fazla kupa kazanan ismi olan Daniel Alves, koleksiyonunda kalan tek eksik parçayı da tamamlamaya kararlı. 39 yaşındaki Alves, Katar’da düzenlenecek FIFA 2022 Dünya Kupası’nda boy göstererek Brezilya adına bir Dünya Kupası’nda forma giyen en yaşlı futbolcu unvanını almayı hedefliyor.  

Daniel Alves, Brezilya tarihine geçmeyi planlıyor

Kariyeri boyunca kazandığı 42 kupa ile futbol tarihinin en fazla kupa kazanan ismi olmayı başaran Daniel Alves, gözünü Dünya Kupası’na dikti. Koleksiyonunda kalan tek eksik parçayı tamamlamayı amaçlayan 39 yaşındaki yıldız futbolcu, aynı zamanda Brezilya’nın da tarihine geçmeyi planlıyor. Daniel Alves, 21 Kasım ile 18 Aralık 2022 tarihlerinde Katar’da düzenlenecek FIFA Dünya Kupası’nda forma giymesi durumunda, Brezilya adına bir Dünya Kupası’nda forma giyen en yaşlı futbolcu olacak. 

Sports Illustrated’a verdiği demeçte “En önemli adım her zaman bir sonraki adımdır. Kariyerimin ne zaman biteceğini kontrol edemem ama her zaman kendimi ve yapabileceklerimi kontrol edebilirim… İnsanlar yaşımı bir sorun olarak görebilirler ama benimle yaşamıyorlar. Her gün ödediğim bedeli, sürdürdüğüm özveri ve odaklanmayı görmüyorlar” diye konuşan Alves’in, spor kamuoyu tarafından Dünya Kupası’nda forma giymesi bekleniyor. 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda ülkesi adına her maçta forma giyen ve şampiyonluk yaşayan Alves, geçen yıl kariyerinin en sürpriz transferini gerçekleştirdi. Yönetim ile yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle Sao Paulo’dan dramatik şekilde ayrılan Brezilyalı sağbek, sekiz sezonda 23 kupa kazanarak efsanesi olduğu Barcelona’ya geri döndü. 

2021-2022 sezonunun devre arasında Barcelona’ya imza atan Daniel Alves, bu süreçte 17 maçın 16’sına ilk 11 başladı. Alves, 7 Mayıs’ta oynanan Real Betis karşılaşmasında ise kariyerindeki 100. asistini yaptı ve son 30 yılda Lionel Messi (189) ve Luis Figo’nun (107) ardından en çok asist yapan futbolcu oldu. 

https://twitter.com/LaLigaEN/status/1523694785260777472?s=20&t=Irl5ycLxlO9qLZXGOVNd_w

Daniel Alves’in 2021-2022 sezonunda Barcelona forması altındaki performansı:

Kaynak: Sports Illustrated

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.