Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ING Basketbol Süper Ligi’nde final heyecanı: Fenerbahçe Beko-Anadolu Efes serisi başlıyor – Anadolu Efes, Will Clyburn transferini açıkladı

ING Basketbol Süper Ligi playoff final serisi ilk maçında normal sezon lideri Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes’i konuk edecek. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda saat 20.00’de başlayacak karşılaşma Tivibu Spor 2 ve TRT Spor’da yayınlanacak. Müsabaka için satılan biletlerin tamamı tükendi.

Normal sezonu lider olarak bitiren Fenerbahçe Beko final yolunda çeyrek finalde Frutti Extra Bursaspor’u 2-1, yarı finalde ise Darüşşafaka’yı 3-1 mağlup ederek finale gelmişti.

Normal sezonu ikinci sırada tamamlayan Anadolu Efes ise final yolunda, çeyrek finalde Pınar Karşıyaka’yı 2-1, yarı finalde de kıyasıya mücadeleye sahne olan Galatasaray Nef eşleşmesini 3-2 geçerek finale yükselen taraf oldu.

Fenerbahçe Beko’nun ev sahibi avantajına sahip olduğu 5 maç üzerinden oynanacak seride 3 galibiyete ulaşan ekip sezonu şampiyon tamamlayacak.

Seri öncesi iki takım arasında oynanan toplam 166 maçta Anadolu Efes’in 102 galibiyeti bulunurken Fenerbahçe Beko ise 64 kez sahadan galip ayrıldı. İki ekip arasında oynanan lig karşılaşmalarında ise Anadolu Efes’in 86 galibiyeti bulunurken, Fenerbahçe Beko 57 kez parkeden mutlu ayrıldı. 

Anadolu Efes, Will Clyburn transferini resmen açıkladı

Anadolu Efes, son olarak CSKA Moskova forması giyen ve Ukrayna-Rusya savaşı sebebiyle takımından ayrılan 32 yaşındaki Birleşik Amerikalı Will Clyburn ile iki yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu.  

Forvet pozisyonunda görev yapan Will Clyburn, Anadolu Efes ile CSKA Moskova arasında oynanan 2019 EuroLeague Final-Four finalinde takımı CSKA Moskova’nın şampiyonluğunda önemli rol oynamış ve Final Four MVP (En Değerli Oyuncu) ödülünü kazanmıştı. Daha önce ülkemizde de forma giyen Clyburn, 2016-2017 sezonunda Darüşşafaka formasını terletmişti. 

Anadolu Efes’ten Will Clyburn açıklaması:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.