Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ING Basketbol Süper Ligi playoff final serisinde birinci maç: Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes’i 85-76 mağlup etti

ING Basketbol Süper Ligi final serisinin ilk maçında Fenerbahçe Beko, konuk ettiği Anadolu Efes’i 85-76’lık skorla mağlup ederek seride 1-0 öne geçti. 

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan karşılaşmada Anadolu Efes’in top kayıplarını değerlendirerek skora giden Fenerbahçe Beko, maçın başında 5-0’lık üstünlük yakaladı. Anadolu Efes ise koç Ergin Ataman’ın molası sonrası Buğrahan Tuncer’in ürettiği 7 sayı ve 1 asist ile üstünlüğü yakalayarak skoru 11-7’ye getirdi. Fenerbahçe Beko 7-0’lık seri ile 14-7’yi yakalayarak tekrar öne  geçse de periyodun sonlarına doğru skoru 18-18’de dengeleyen Anadolu Efes, son saniyelerde bulduğu sayı ile ilk çeyreği 20-18 üstün kapattı.

Buğrahan Tuncer maçın başında çok etkiliydi:

İkinci çeyreğe de hızlı başlayan ekip Fenerbahçe Beko olurken, Nando De Colo ürettiği 4 sayı ve 1 asist ile skoru 24-20’ye getirdi. Anadolu Efes molası sonrasında oyun karşılıklı basketlerle geçerken, Elijah Bryant’ın üçlüğü ile fark 3’e inince Fenerbahçe Beko Koçu Sasha Djordjevic, molasını kullandı. Mola dönüşü 6-0’lık seri ile Fenerbahçe Beko farkı 9’a çıkarsa da Shane Larkin’in üçlüğü ile ivme yakalayan Anadolu Efes periyot sonunda da 37-37’lik eşitliği sağladı.

Metecan Birsen hızlı hücumda estetik bitiriyor:

https://twitter.com/basketsuperligi/status/1534228880122335232?s=20&t=mw2cj-7iQZqiurFJnKgfow

Üçüncü çeyrekte ise, Devin Booker ve Pierria Henry’nin dış atış isabetleri ile Fenerbahçe Beko farkı tekrar açarken, çeyrek sonlarında dış şutlarda isabet yakalayan Rodrigue Beaubois ile Anadolu Efes skoru 59-53’e getirerek karşılaşmaya tutunmayı başardı.

Buğrahan Tuncer’den şık asist:

Devin Booker, Fenerbahçe Beko’nun farkı açmasını sağlıyor:

Buğrahan Tuncer’ın pasını alan Tibor Pleiss kuvvetli smaçlıyor:

Son çeyrekte ise Elijah Bryant ve Rodrigue Beaubois üç sayılık isabetleri ile farkı kapatmaya çalışan Anadolu Efes’e Melih Mahmutoğlu ve Şehmus Hazer’in üçlükleri ile yanıt veren Fenerbahçe Beko, üstünlüğünü korumayı bildi. Anadolu Efes’in yaptığı top kayıplarını da avantajına çeviren sarı-lacivertliler karşılaşmadan 85-76 galip ayrılarak seride 1-0 öne geçti.

Marko Guduric’ten harika EuroStep:

Marko Guduric-Ahmet Düverioğlu iş birliği:

Fenerbahçe Beko’da Jan Vesely 17 sayı ve 7 ribaund, Nando De Colo 13 sayı ve 7 asist ve Devin Booker da 11 sayı kaydetti. Anadolu Efes’te ise Rodrigue Beaubois 20 sayı, Elijah Bryant 13 sayı ile oynadı.

Serinin ikinci karşılaşması perşembe günü (9 Haziran) yine Fenerbahçe Beko ev sahipliğinde Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.