Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis: “Erdoğan’a kin tutmuyorum, konuşmamız gerek”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Benim için artık Miçotakis diye biri yok” sözlerine Atina’dan yanıt geldi. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, “Kin tutmuyorum. Bu söylemler bizi hiçbir yere götürmez, konuşmamız gerekiyor” dedi.

Kathimerini’nin haberine göre Yunanistan’ın başkenti Atina’da düzenlenen bir konferansta konuşan Miçotakis, “Bu hoş olmayan bir gelişme çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmemizden sonra uzlaşabileceğimiz izlenimini edinmiştim” dedi.

“Kin tutmuyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Benim için artık Miçotakis diye birisi yok” sözlerine de yanıt veren Yunan lider, “Bir noktada konuşacağımızı düşünüyorum çünkü konuşmamız gerekiyor” diye konuştu.

Kiryakos Miçotakis

Erdoğan’a yönelik bir kini olmadığını belirten Miçotakis, sözlerine şöyle devam etti:

“Kin tutmuyorum. Ancak haklı olduğumuzdan emin olarak aldığımız pozisyonu savunacağım. Yunanistan egemenlik ve egemenlik haklarını savunmaya hazır.”

Ne olmuştu?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün (7 Haziran) Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani ile düzenlediği ortak basın toplantısında Atina ile gerilen ilişkilere de değinmiş ve “En haksız durumda bile ağlamada çok başarılılar. Yunanistan önce bizim yazdığımız mektuplara adam gibi cevap versin. Silahsızlandırılmış adaların statüsünü ihlal etmediğini söylesin. İhlali sonlandırmazsa adaların egemenliği tartışmasını başlattık zaten bu adaların egemenliği tartışılır” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.