Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’ın Yunanca tweetine Çipras’tan Türkçe karşılık: “Ekonomik krize cevap aşırı milliyetçilik değil”

Türkiye siyasî tarihinde her zaman inişli-çıkışlı seyreden Ankara-Atina ilişkileri şu günlerde en gergin dönemlerinden birini yaşıyor. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal medya hesabından paylaştığı tweetlere Yunanistan ana muhalefet lideri Aleksis Çipras’tan Türkçe yanıt geldi. Çipras, “Hepimizin karşı karşıya olduğu ekonomik krize cevap aşırı milliyetçilik değil” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün (9 Haziran) İzmir’de düzenlenen Efes-2022 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı’nda Yunanistan’a sert tepki göstermiş ve “Bu ülke kurulduğu tarihten beri birilerine sırtını dayayarak benzer hamleler yapmıştır. Bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hamlelerden uzak durmasına, aklını başına almasına davet ediyoruz. Kendine gel!” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Twitter hesaplarından Türkiye’nin Ege’deki iddialarına yönelik 16 farklı harita yayınlayan Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Ankara’nın bölgedeki politikalarını “revizyonist” olarak adlandırmış ve Ankara’nın hamlelerinin bölgesel barış ve güvenliğe tehdit olduğunu öne sürmüştü.

https://twitter.com/GreeceMFA/status/1534867984476516354?s=20&t=G9SasPmbM0nxvc-HgtdyjA

“Türkiye, Ege’deki haklarından vazgeçmeyecek”

Bu paylaşımın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından Türkçe, İngilizce ve Yunanca paylaşımlarda bulunmuş ve “Türkiye, Ege’deki haklarından vazgeçmeyeceği gibi adaların silahlandırılması konusunda uluslararası anlaşmaların kendisine tanıdığı yetkileri gerektiğinde kullanmaktan da geri durmayacaktır” demişti.

Erdoğan’a yanıt Çipras’tan

Erdoğan’ın Yunanca paylaşımına Yunanistan ana muhalefet partisi SYRIZA Başkanı ve eski Başbakan Aleksis Çipras’tan yanıt geldi. Çipras, Türkçe yaptığı paylaşımında şunları yazdı:

“Yunanistan egemenliğini her türlü tehdide karşı koruyacaktır. O halde kışkırtmalara son verelim ve uluslararası hukuk temelinde diyaloğa geri dönelim. Hepimizin karşı karşıya olduğu ekonomik krize cevap aşırı milliyetçilik değildir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.