Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan, Miçotakis’e seslendi: “Şaka yapmıyorum, kararlıyım”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de düzenlenen Efes-2022 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı’nda dış politikaya dair açıklamalarda bulundu. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’e de sert tepki gösteren Erdoğan, “Sayın Miçotakis herhalde adalara turistik çıkarma yapıyor. Adaları silahlandırmaktan vazgeçsinler. Şaka yapmıyorum” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir-Seferihisar’daki Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesi’nde düzenlenen Efes-2022 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı’nda dış politikaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Suriye’ye operasyon ihtimali

Suriye’nin kuzeyine yönelik operasyon mesajını tekrarlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de IŞİD’e karşı ilk ve tek harekâtı gerçekleştiren ülkenin Türkiye olduğunu belirtti ve şöyle konuştu:

“Sınırlarımızı 30 kilometre derinliğinde bir güvenlik hattıyla koruma hattı kararlılığını hayata geçiriyoruz. Terör örgütlerini sadece bizim sınırlarımızdan uzaklaştırmakla kalmıyor, komşularımızın huzuruna katkı sağlıyor. Terör koridoru kurulmasına izin vermeyeceğimizi, güvenlik hattının eksik kısımlarını tamamlayacağımızı ifade etmek istiyorum.”

Türkiye’nin müttefiklerinin olası bir operasyona karşı çıkmayacaklarını düşündüğünü belirten Erdoğan, “Endişelerimizi anlamaları ve saygı göstermeleri en tabii hakkımız” dedi.

Yunanistan ve Miçotakis’e sert tepki: “Şaka yapmıyorum, kararlıyım”

Bazı Yunan siyasetçiler için, “Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir pervasızlıkla, akla ve mantığa uygun olmayan şekilde gündem oluşturmaya çalışıyorlar” diyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Bunların iç politikaya yönelik şımarıklıkları kaldırmayacağının sayısız örneği önümüzde durmaktadır. Bir kez daha Yunanistan’ı adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye, uluslararası anlaşmalara uymaya davet ediyoruz. Şaka yapmıyorum, kararlıyım. Bu millet bir şey söylerse ardını da takip eder.”

“Miçotakis herhalde adalara turistik çıkarma yapıyor”

Yunanistan’ın Meis Adası için 40 bin kilometrelik deniz yetki alanı talebini “Uluslararası camianın takdirine bırakıyorum” diye değerlendiren Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’e şöyle seslendi:

“NATO ve üçüncü ülkelerin alet edilmesi, sonu felaketle bitecek çabanın anlamasının ötesinde değildir. Sayın Miçotakis herhalde adalara turistik çıkarmalara yapıyor. Anlamak mümkün değil.”

Türkiye’nin hiçbir ülkenin hakkını ve hukukunu çiğnemediğini savunan Erdoğan, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu ülke kurulduğu tarihten beri birilerine sırtını dayayarak benzer hamleler yapmıştır. Bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hamlelerden uzak durmasını, aklını başına almasına davet ediyoruz. Kendine gel!”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.