Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis: “Ankara ile ilişkilerin düzelmesi Türkiye’nin tavrına bağlı”

Türkiye siyasî tarihinde her zaman inişli-çıkışlı seyreden Ankara-Atina ilişkileri şu günlerde en gergin dönemlerinden birini yaşıyor. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Yunanistan ile Türkiye arasında gerilim tırmanırken Reuters haber ajansına açıklamalarda bulundu. Miçotakis, Türkiye’nin tavrı değişirse ilişkilerin iyileşebileceğini söyledi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, “Yunanistan karşılaştığı saldırgan tutuma, revizyonist söylemlere ve egemenlik haklarını ihlal eden eylemlere karşı müsamaha göstermeyecektir” dedi.

Kendisine “Türkiye ile ilişkileri geliştirmek ister misiniz?” diye sorulduğuna ise Miçotakis şu yanıtı verdi:

“Tavrını değiştirmek Türkiye’nin elinde. Biz hiçbir zaman saldırganlık açısından sınırları zorlayan taraf olmadık. Ancak ihtiyaç duyulduğu taktirde kendimizi savunma yeteneğine sahip olduğumuzdan eminiz.”

Ne olmuştu?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 23 Mayıs’taki kabine toplantısının ardından Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’e yönelik “Artık benim için Miçotakis diye biri yok” ifadelerini kullanmış, daha sonra ise partisinin grup toplantısında Atina’ya seslenmiş ve “Türkiye ile dans etmeye kalkma. Yolda kalırsın. Arkadaşlarıma da söyledim, ikili görüşmeler yapmayacaklar” diyerek Yunanistan’a gözdağı vermişti.

Kaynak: GreekReporter

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.