Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İki genç erkeğin aşkını anlatan “Kalp Çarpıntısı” dizisi Netflix’te “muzır” olarak işaretlendi

Alice Oseman’ın kaleme aldığı aynı adlı seriden uyarlanan ve iki genç erkeğin aşkını anlatan “Kalp Çarpıntısı” (Heartstopper) adlı dizi, Netflix’te “muzır” işaretiyle gösteriliyor.

Alice Oseman‘ın yazıp çizimlerini yaptığı “Kalp Çarpıntısı” isimli kitap serisinin ilk cildi 2016’da yayımlandı. Beş ciltten oluşan serinin kitaplarını Yabancı Yayınları Türkçe’ye çevirdi. Charlie ve Nick ismindeki iki karakterin aşkını, aile ve okul hayatlarını anlatan serinin birinci ve ikinci cildi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu tarafından 8 Eylül 2021’de Resmi Gazete’de yayımlanan kararla “muzır” ilan edildi ve oybirliğiyle kitabın sınırlamalara tabi olmasına karar verildi.

Netflix’in seriyi diziye uyarlayacağı duyuruldu ve dizi tüm dünyada aynı anda 22 Nisan 2022’de seyirciyle buluştu. IMDB puanı 8.8 olan ve Türkiye’de 13+ ibaresiyle yayına giren dizinin yaş sınırı 18+ olarak değiştirildi. Dizinin yayınlanmasından bir süre sonra açıklama kısmına “Bu dizi, T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Muzır Neşriyat Kurulunca küçükler için uygun olmadığı karara bağlanan ‘Kalp Çarpıntısı’ kitabından uyarlanmıştır” ifadesinin eklendiği ortaya çıktı.

“Muzır” ilan edilen yayınlar satılamıyor, sergilenemiyor, reklamı yapılamıyor

Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu’nun “muzır” ilan ettiği yayınlar; açık sergilerde ve seyyar dağıtıcılar tarafından satılamıyor, dükkanlarda ve benzeri yerlerde sergilenemiyor, bir yerden bir yere teşhir için açık bir şekilde nakledilemiyor. Gazete, dergi, duvar ve el ilanları, radyo ve televizyon ile veya diğer şekillerde ilan edilemiyor, satışı için reklam ve propaganda yapılamıyor. Para karşılığı veya parasız küçüklere gösterilemiyor, verilemiyor ve hiçbir surette okul ve benzeri yerlere sokulamıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.