Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ING Basketbol Süper Ligi final serisinde ikinci maç: Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes karşısında 2-0 öne geçti

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan ING Basketbol Süper Ligi final serisi ikinci maçında, ev sahibi Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes’i 93-78 mağlup ederek seride durumu 2-0’a getirdi. Sarı-lacivertliler bir galibiyet daha aldığı takdirde sezonu şampiyon olarak tamamlayacak.

Karşılaşmaya ilk maçta olduğu gibi dış oyuncuların üzerine yoğun baskıyla başlayan Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes’in top kayıplarından da yararlanarak  9-2’lik üstünlüğü yakaladı. Ancak Elijah Bryant, Shane Larkin ve Tibor Pleiss’ın basketleri ile farkı yavaş yavaş kapatan Anadolu Efes, çeyreğin sonunda Vasilije Micic’in bulduğu 3 sayılık isabet ile çeyreği 20-18 önde kapatmayı başardı.

Tibor Pleiss kalabalığa rağmen smacı vuruyor:

Nando De Colo’dan şık asistler:

Vasilije Micic bildiğiniz gibi:

İkinci çeyrekte ise, Marko Guduric’in üst üste 11 sayısı ile farkı açmaya başlayan Fenerbahçe Beko oldu. Ev sahibinin sert savunmasına karşı Anadolu Efes hücum etmekte zorlanırken, Vesely ve Metecan’ın basketleri ile Fenerbahçe Beko seriyi 18-0’a getirirdi ve farkı da 16’ya çıkarmayı başardı. Anadolu Efesvikinci çeyrekteki ilk sayısına bitime 4:04’e kala Elijah Bryant ile kavuşurken skor da 36-22’ye geldi. Çeyreğin sonlarında Shane Larkin’in üst üste üçlükleri ile Anadolu Efes farkı biraz azaltmayı başarsa da, Fenerbahçe Beko, Nando De Colo’nun üçlükleriyle farkın kapanmasına izin vermeyerek devreyi 54-32 önde kapattı. Fenerbahçe Beko ilk yarıda 7/10 3 sayılık atışla iyi bir ritim yakaladı.

İkinci çeyrekte tek başına 11-0’lık seri yapan Marko Guduric:

Jan Vesely’den Quarterback pası:

Shane Larkin önce savunmayı ekarte ediyor sonra şutu gönderiyor:

Nando De Colo bugün kusursuz:

İkinci yarıda ise Elijah Bryant’ın skorer oyunu ile Anadolu Efes farkı kapatmayı denese de Bryant’ın çeyreğin hemen başında 10 sayısına karşılık, Devin Booker 9 sayı ile cevap verdi ve Fenerbahçe Beko farkı korumayı sürdürdü. Guduric ve De Colo’nun sayıları ile üstünlüğünü daha da artıran Fenerbahçe Beko üçüncü çeyreği de 74-49 kapatarak son periyota 25 sayılık avantajla girdi. 

Anadolu Efes adına ayakta kalan tek isim Elijah Bryant:

Marko Guduric farkı iyice açıyor:

Son çeyrekte ise iki takım da daha çok rotasyon oyuncularını sahaya sürerken mücadele, Anadolu Efes adına Ömercan İlyasoğlu ve Fenerbahçe Beko’dan Tarık Biberovic’in karşılıklı rekabetine sahne oldu. Anadolu Efes farkı biraz kapatmayı başarsa da, Fenerbahçe Beko 93-78’lik skorla galip ayrılarak seride 2-0 öne geçti. 

Fenerbahçe Beko’da Jan Vesely 18 sayı ve 8 ribaund, Marko Guduric 18 sayı, Tarık Biberovic 17 sayı, Nando De Colo 16 sayı ve Devin Booker da 13 sayı kaydetti. Anadolu Efes’te ise Elijah Bryant 19 sayı, Buğrahan Tuncer 12 sayı ve Shane Larkin de 10 sayı ile oynadı.  

Seride üçüncü maç cumartesi günü (11 Haziran) Anadolu Efes ev sahipliğinde Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.