Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eczacıbaşı çalışanlarını taşıyan helikopteri arama çalışmaları devam ediyor: Bülent Eczacıbaşı da İtalya’ya gitti

Eczacıbaşı Holding, İtalya’nın Toskana bölgesine bağlı Lucca kentindeki Capannori Tassignano Havaalanı’ndan kalktıktan sonra radarda kaybolan Agusta Koala AW199 tipi helikopter ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada arama çalışmalarının devam ettiği ve Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın da bölgeye gittiği aktarıldı.

İtalya’nın Toskana bölgesine bağlı Lucca kentindeki Capannori Tassignano Havaalanı’ndan kalkan ve Modena kentindeki Pavullo nel Frignano Havalimanı’na giden helikopter önceki gün (9 Haziran) ile kalkışından 30 dakika sonra radardan kaybolmuştu. Eczacıbaşı Holding, içinde yöneticilerinin de bulunduğu helikopter ile ilgili açıklama paylaşmıştı. Açıklamada, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve üst düzey yöneticilerin, Roma Büyükelçisi Ömer Gücük ile birlikte arama çalışmalarını yakından takip ettiği belirtilmişti.

Kimlikleri belli olmuştu

Yedi kişinin bulunduğu helikopterdeki dört Türk vatandaşının kimliği belli oldu. Bu kişilerin ilerin isimleri Arif Cez, İlker Uçar, Serhat Kenar ve Altuğ Erbil olarak açıklandı.

Helikopterdeki yedi yolcudan dördünün Eczacıbaşı Holding çalışanı olduğunun ortaya çıkmasının ardından şirket yazılı bir açıklama yayımlamıştı:

“Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri kuruluşumuzdan dört arkadaşımızın, Tissue Italy Network tarafından düzenlenen kağıt teknolojileri fuarı için bulundukları İtalya’da bir temizlik kağıdı üretim tesisine gitmek üzere bindikleri helikopterden haber alınamamaktadır.

İtalyan pilot ile birlikte içinde 7 kişinin bulunduğu helikopterin, Lucca’dan Treviso’ya gitmek üzere havalandığı, ancak Modena civarında radardan kaybolduğu öğrenilmiştir. İtalyan makamları tarafından, kaybolan helikopterin arama çalışmalarının devam ettiği bildirilmiştir.

Olayın duyulmasının ardından, başta Dışişleri Bakanlığımız ve İtalya’da görev yapan diplomatlarımız olmak üzere, İtalya’daki ilgili resmi ve sivil otoriteler ile temasa geçilerek, Türkiye ve İtalya’daki ekiplerimiz tarafından konu yakından takip edilmektedir.”

Dışişleri’nden açıklama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, İtalya’da içinde Eczacıbaşı Holding çalışanlarının da bulunduğu helikopterin kaybolması hakkında açıklama yaptı. İtalyan uzman ekiplerinin arama kurtarma çalışmalarına devam ettiği belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“İtalya’nın Lucca kentinden havalanan ve içinde dört vatandaşımızın da bulunduğu bir helikopter ile dün radar teması kesilmiştir. İtalyan uzman ekiplerinin helikopteri arama kurtarma çalışmaları sürmektedir. Bu çalışmalar, Roma Büyükelçiliğimiz ve Milano Başkonsolosluğumuzca, İtalyan makamlarıyla temas halinde yerinde takip edilmektedir. Temennimiz, tüm yolculara ve mürettebata bir an önce sağ salim ulaşılmasıdır. Kamuoyumuz gelişmeler hakkında bilgilendirilecektir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.