Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya’da düşen helikopterde kurtulan olmadı: Dördü Eczacıbaşı çalışanı, yedi kişinin cenazesine ulaşıldı

Eczacıbaşı çalışanlarını taşıyan ve 9 Haziran’da İtalya’da düşen helikopterin enkazına ulaşıldı. Kazada kurtulan olmadı. Helikopterde Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri’nin dört çalışanı, iki Lübnan vatandaşı ve İtalyan pilot bulunuyordu.

İtalya’nın Toskana bölgesine bağlı Lucca kentindeki Capannori Tassignano Havaalanı’ndan 9 Haziran’da kalkan ve içinde dördü Türk yedi kişinin bulunduğu helikopter Modena civarında radar temasının kesilmesinin ardından kaybolmuştu.

Reuters’in son dakika olarak duyurduğu habere göre helikopterin enkazına Apenin Dağları’nda ulaşıldı. Kazada kurtulan olmadığı açıklandı.

Modena Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, İtalyan Hava Kuvvetleri’ne ait bir HH139 helikopterin Toskana ve Emilia Romagna arasındaki Apenin Dağları’ndaki Battisti kamp alanı ile Segheria bölgesi arasındaki kısımda helikopter enkazı tespit ettiği bildirildi.

İtalya ANSA Ajansı, helikopterdeki yedi kişinin cenazelerine ulaşıldığını duyurdu.

İtalyan Gazzetta di Modena gazetesinin haberine göre, iki Lübnanlı yolcudan birinin oğluna attığı videoda şiddetli fırtınadan geçerken helikopterin yaşadığı zor anlar yer alıyor.

Helikopterde Eczacıbaşı Holding’e bağlı Altınova’daki İpek Kâğıt Fabrikası Müdürü Arif Cez, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Manisa Yatırım Projeleri Müdürü Serhat Kenar, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Şirketi Fabrikalar Direktörü Altuğ Erbil ve Yatırım Projeleri Müdürü İlker Uçak ile iki Lübnan vatandaşı ve İtalyan pilot bulunuyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.