Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fas’ta Hz. Fatıma’nın hikayesini anlatan film “İslam’ı çarpıttığı” gerekçesiyle yasaklandı

Fas Yüksek Bilim Kurulu, İngiliz sinema kurulu Cineworld’un Hz. Fatıma’nın hikayesini anlatan “Lady of Heaven (Cennetin Hanımı)” isimli filmi İslam dinini çarpıttığı gerekçesiyle yasakladı.

Fas’ın dini otoritesi Yüksek Bilim Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada, Hz. Muhammed’in kızı Hz. Fatıma’nın hayat hikayesini anlatan “Lady of Heaven (Cennetin Hanımı)” isimli filmin, İslam tarihini çarpıttığı ve Müslümanlara hakaret ettiği gerekçesiyle yasaklandığı belirtildi.

Geçen hafta İngiltere’de vizyona giren filme karşı Fas başta olmak üzere Mısır, Pakistan, İran ve Irak’ın da aralarında olduğu birçok İslam ülkesinde protesto gösterileri düzenlenmişti.

Fas medyasına göre Yüksek Bilim Kurulu, filmin yapımcılarını, “ün ve sansasyon peşinde koşmak, Müslümanların duygularını incitmek ve dini hassasiyetleri kışkırtmak” ile suçladı.

Filmin yapımcısı Malik Shlibak ise sosyal medya hesabından, filmin yasaklanmasını isteyenleri bağnazlıkla suçladı. Sansür kararını eleştiren Shlibak, izleyicilere de “Filmi beğenmiyorsanız izlemezsiniz” diyerek seslendi.

Malik Shlibak

Protestoların ardından İngiliz sinema zinciri Cineworld, çalışanlarının ve müşterilerinin güvenliğini sağlamak için filmin tüm gösterimlerini iptal ettiğini duyurdu.

Derleyen: Berkcan Tuner

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.