Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hindistan’da İslam’a hakareti protesto eden Müslümanların evleri yıkıldı

Hindistan’ın Uttar Pradeş eyaletinde, İslam dinine ve Hz. Muhammed’e hakareti protesto eden çok sayıda Müslümanın evi buldozerler eşliğinde yıkıldı.

Hindistan’da güvenlik güçleri, Hz. Muhammed’e yönelik aşağılayıcı sözlerin tetiklediği protestolarla bağlantılı olduğu iddia edilen çok sayıda Müslümanın evini yıktı. Geçen haftaki protestolara katılmakla suçlanan kişilerin “evlerinin ve yasa dışı kuruluşlarının” yıkılmasını talimatı, Uttar Pradeş Eyaleti Başkanı Yogi Adityanath’tan geldi.

Hindistan’da iktidardaki Hindistan Halk Partisi (BJP) Sözcüsü Nupur Sharma, BJP Yeni Delhi Medya Başkanı Naveen Kumar Jindal ve partinin gençlik politikalarından sorumlu isimlerden Harshit Srivastava, İslam dinine ve Hazreti Muhammed’e yönelik hakaret içeren sözler sarf etmişti.

İktidar partisi bu söylemlerin ardından eleştirilerin odağı haline gelirken, İslam dinine ve Hz. Muhammed’e yönelik hakaret içeren ifadeler kullandığı gerekçesiyle Sharma’nın görevine son verildiği ve Jindal’ın da partiden ihraç edildiği bildirilmişti.

Protestolarda 300’den fazla kişi gözaltına alındı

Ülkedeki Müslümanlar, İslam dinine ve Hz. Muhammed’e yönelik hakaret içeren paylaşımların ardından protesto gösterileri düzenledi. Uttar Pradeş eyaletindeki protestolarda 300’den fazla kişi gözaltına alındı.

Hindustan Times gazetesinin haberine göre yıkılan evlerden biri Javed Ahmed adlı bir politikacıya ait. Ahmed’in kızı Afreen Fatıma’nın, önde gelen bir Müslüman hakları aktivisti olduğu belirtildi.

Derleyen: Berkcan Tuner

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.