Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İran, İsrail vatandaşlarına operasyon için neden Türkiye’yi seçiyor? Arif Keskin ile söyleşi

İsrail hükümeti, İran’ın İsrail vatandaşlarına yönelik terör saldırısı tehdidi gerekçesiyle Türkiye’deki vatandaşlarından derhal ülkelerine geri dönmesini istedi. İsrail vatandaşlarına Türkiye’ye, özellikle de İstanbul’a seyahat etmemeleri de tavsiye edildi. İran uzmanı Arif Keskin‘e, İsrail-İran husumetinin neden Türkiye’ye taşındığını sordum. Keskin, İran’ın Türkiye’deki istihbaratının ve operasyonel yeteneklerinin son beş altı yılda çok arttığına ve Avrupa ya da Amerika’ya göre Türkiye’de eylem yapmanın maliyetinin daha düşük olduğuna dikkat çekti. İsrail’in “ahtapot doktrini” çerçevesinde İran’a yönelik suikast ve saldırılarının son bir yılda arttığını anlatan Keskin, İran’ın İsrail’le hesaplaşmasını Türkiye’ye taşımasının olumsuz sonuçları konusunda da uyardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler