Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sosyal medyaya “düzenleme” adıyla ağır cezalar öngören teklif TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşülüyor

Sosyal medyada yapılması planlanan ve “dezenformasyon yasası” olarak anılan AKP-MHP’nin ortak yasa teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu’nda görüşülüyor. Teklifin TBMM tatile girmeden yasalaşması bekleniyor. Gazeteci örgütleri ise teklife karşı çıkıyor ve bunun bir “sansür ve baskı teklifi” olduğunu savunuyor. 

Karikatürist Bülent Çelik, gazeteciler ve ÇGD ile dayanışma kapsamında “yasa teklifine özel bir karikatür” çizdi ve paylaştı. Çelik, karikatüründe yasa teklifi ile basın mensuplarının içine sokulacağı durumu anlattı.

Teklifin Adalet Komisyonu’nda görüşülmesi sırasında tüm gazeteci örgütleri çalışmalara katılıp görüş açıklayarak, teklifin cezai yaptırımlar içeren maddelerdeki muğlak ifadelerin değiştirilmesini istiyor. Gazeteci örgütleri teklif görüşülürken de gelişmeleri tweet zinciri ile kamuoyuna aktarıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.