Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suruç’ta kepenkler “Şenyaşar ailesine adalet” için açılmadı

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 genel seçimleri öncesinde AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim çalışmaları sırasında Şenyaşar ailesinden üç kişinin öldürülmesinin üzerinden dört yıl geçti. İlçe esnafı “Şenyaşar ailesine adalet” için bugün kepenk açmadı. Emine Şenşayar ve Ferit Şenyaşar, olayın gerçekleştiği işyerlerinin önüne karanfil bırakırken, ilçe mezarlığında ve Şanlıurfa Adliyesi önünde de anma programları yapılacak.

Şenyaşar ailesinin düzenlediği anma etkinliklerinin ilk adresi, olayın yaşandığı Bir Milyoncular Çarşısı oldu. Emine ve oğlu Ferit Şenyaşar olayın gerçekleştiği işyerinin önüne karanfil bıraktı. Suruç esnafı ise “Şenyaşar ailesine adalet” için sabah saatlerinde kepenklerini açmadı. Şanlıurfa Adliyesi önünde annesi Emine Şenşayar ile 463 gündür adalet nöbeti tutan Ferit Şenyaşar, 30 yıldır işlettikleri işyerinin önünde ve daha sonra Suruç Devlet Hastanesi’nde aile bireylerinin katliama uğradığını söyledi. Olayın hâlâ aydınlatılmadığını ve kendilerinin kurban seçildiğini belirten Şenyaşar, bugün hem mezarlıkta hem de Şanlıurfa Adliyesi önünde anma yapacaklarını aktardı.

Ne olmuştu?

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 genel seçimlerinden 10 gün önce AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim çalışmaları sırasında yaşanan olayda Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Adil ve Celal Şenyaşar ile AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirdi. Mehmet, Ferit ve Fadıl Şenyaşar ile birlikte sekiz kişi yaralandı.

Açılan davada, saldırı sırasında ağır yaralanan Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl 9 ay hapis, olaydan 15 ay sonra 50 kişi ile adliyeye gidip teslim olan AKP Milletvekili Yıldız’ın ağabeyi Enver Yıldız’a ise “haksız tahrik altında suç işlediği” gerekçesiyle 18 yıl hapis cezası verildi.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 22 Nisan’da aralarında İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız, yeğeni Osman Şah Yıldız ve Osman Yıldız’ın da aralarında olduğu 11 kişiyi gözaltına aldı. Ertesi gün adliyeye sevk edilen şüphelilerden dördü “kasten adam öldürme” ve “delilleri karartma” suçlamasıyla tutuklandı.

Şenyaşar ailesinden üç kişinin öldürülmesiyle ilgili soruşturmada dört yıldır gizlilik kararı bulunuyor.
Ailenin Şanlıurfa Adliyesi önünde baştattığı adalet nöbeti ise 463. gününde.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.