Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yunan polisinin Türkiye sınırında açtığı ateş sonucu bir Afgan göçmen öldü

Türkiye-Yunanistan sınırında Yunan polisinin açtığı ateş sonucu bir düzensiz Afgan göçmen hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

AFP’nin Türk polisine dayandırdığı haberine göre, pazartesi günü (13 Haziran) Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı Alibey Köyü’nde, Meriç Nehri’nden Yunanistan’a geçmek isteyen sekiz kişilik bir göçmen grubuna Yunanistan tarafından ateş açıldı.

Demirören Haber Ajansı’nın (DHA) aktardığına göre, sekiz kişilik grubun içinde bulunan Afganistan uyruklu göçmen ağır yaralandı. İlk müdahalesi sağlık ekipleri tarafından yapılan yaralı Afgan göçmen ambulans ile Uzunköprü Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Üç kurşun ile yaralandığı öğrenilen Afgan göçmen, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yunanistan Sivil Koruma Bakanı Takis Theodorikakos ise olayın ardından Türkiye’yi “sahte haberler yaymak” ve “düzensiz göçmenleri araçsallaştırmak” ile suçladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.