Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İnternette bir devir sona eriyor: Internet Explorer 27 yıl sonra emekli oluyor

27 yıllık bir hikâye sona eriyor. Bill Gates’in kurucusu olduğu teknoloji şirketi Microsoft, internet tarayıcısı Internet Explorer’a (IE) olan desteğini bugünden itibaren sonlandırıyor. Bundan sonra Microsoft, kullanıcılarını Microsoft’un kendi tarayıcısı Edge’ye yönlendirecek.

İlk olarak 1995 yılında kullanıcıların hizmetine sunulan Internet Explorer, bugün (15 Haziran) emekliye ayrılıyor. İnternet tarayıcısının son sürümü olan Internet Explorer 11, Windows’un bazı sürümlerinde artık desteklenmeyecek.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, Microsoft’un birkaç aydır Internet Explorer’dan uzaklaştığının altı çizilerek şöyle denildi:

“Bugün bu yolculuğun bir sonraki aşamasındayız. Windows 10 işletim sisteminde Internet Explorer’ın geleceğinin Microsoft Edge’de olduğunu duyuruyoruz. Microsoft Edge, Internet Explorer’dan daha hızlı, daha güvenli ve daha modern bir tarama deneyimi olmakla kalmaz, ayrıca daha eski internet siteleri ve uygulamalara uyum gibi önemli bir sorunu da giderebilir.”

Milyonlarca kişiyi internet ile tanıştırdı

Milyonlarca kişiyi internet kullanımı ile tanıştıran Internet Explorer, uzun yıllar boyunca en çok kullanılan tarayıcılardan biri oldu ve 2003 yılında yüzde 95’lik kullanım payı ile dünya genelinde zirveye ulaştı.

Pazarın büyük bir kısmını elinde bulunduran tarayıcı, zaman içinde Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera gibi diğer tarayıcıların ve Facebook, Twitter, TikTok gibi sosyal medya uygulamalarının popüler hale gelmesi ile pazardaki rekabetin gerisinde kaldı.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.