Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya’dan olası Suriye operasyonuna bir kırmızı ışık daha: “Mantıksız, istikrarı bozar”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yeni bir askeri operasyon düzenleyebileceği sinyali vermesinin yankıları sürüyor. Moskova, olası bir askeri operasyonu “mantıksız” bulduğunu açıkladı.

Alexander Lavrentyev

RIA haber ajansının aktardığına göre Rusya’nın Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentyev, , Moskova’nın, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenleyeceği olası bir operasyonu “mantıksız” ve “akıldışı” gördüğünü açıkladı. Lavrentyev, yeni bir operasyonun, halihazırda zorlu olan koşulları daha da kötüleştirebileceğini ve bölgedeki istikrarı bozabileceğini söyledi.

Rusya daha önce de operasyona “kırmızı ışık” yakmıştı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da 2 Haziran’da yaptığı açıklamada “Ankara’nın Suriye’de halihazırda zorlu olan koşulları daha da kötüleştirebilecek bir hamle yapmayacağını umuyoruz. Suriye Arap Cumhuriyeti’nin meşru hükümetinin onayı olmadan atılacak böylesi bir adım Suriye’nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü doğrudan ihlal edecektir. Suriye’deki gerilimin daha da tırmanmasına neden olacaktır” demişti.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.