Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD, üst düzey bir IŞİD liderini Suriye’de yakaladıklarını açıkladı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) liderliğindeki koalisyon, düzenledikleri bir operasyon ile Suriye’de üst düzey bir IŞİD liderini yakaladıklarını açıkladı. Koalisyon operasyonun nerede düzenlendiğine dair herhangi bir bilgi paylaşmazken, Suriye Milli Ordusu ise operasyonun kendi kontrolleri altındaki bölgede düzenlendiğini belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) liderliğindeki koalisyon, bu sabah (16 Haziran) erken saatlerde düzenlenen bir operasyon sonucunda Suriye’de üst düzey bir IŞİD liderini yakaladıklarını duyurdu.

Koalisyondan yapılan açıklamada, Suriye’de yakalanan kişinin IŞİD’in bölgedeki üst düzey liderlerinden biri ve deneyimli bir bomba yapımcısı olduğu vurgulandı. Açıklamada, operasyon sırasında hiçbir sivilin zarar görmediği bilgisi de paylaşıldı.

Operasyon, “Chinook” tipi helikopter ile düzenlendi.

Koalisyon, operasyonun nerede düzenlediği bilgisini ise paylaşmadı. Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu’nun Sözcüsü Binbaşı Yusuf Hamid, Reuters’a verdiği demeçte, “Bu operasyon, Suriye Milli Güçleri’nin alanlarına ABD tarafından düzenlenen ilk operasyon” dedi.

Reuters’a konuşan bir diğer kaynak da operasyon esnasında bölgede çatışmaların çıktığı söyledi.

ABD Özel Kuvvetleri 2 Şubat’ta Suriye’nin Türkiye sınırındaki Atme kasabasında düzenlediği operasyonda IŞİD lideri Ebu İbrahim Haşimi el Kureyşi’yi öldürmüştü. ABD Başkanı Joe Biden, “Silahlı kuvvetlerimizin beceri ve cesareti sayesinde yola çıktık. IŞİD lideri Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi’yi savaş alanından kaldırdık” demişti.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.