Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu, Arınç’a sahip çıktı: “Siyasetçilere ders verdi”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç’a sahip çıktı. Türk Demokrasi Vakfı’nın yeniden faaliyete geçmesi nedeniyle düzenlenen toplantıda Arınç ile tokalaşmaması gündem olan Kılıçdaroğlu, “Bülent Arınç’la tokalaştık, hatta bir değil iki kez tokalaştık” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı.

Türk Demokrasi Vakfı’nın yeniden faaliyete geçmesi nedeniyle düzenlenen toplantıya CHP lideri Kılıçdaroğlu, eski TBMM Başkanı Arınç ve pek çok siyasetçi katılmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun toplantı salonuna girdiğinde Arınç ile tokalaşmaması gündem olmuştu.

Tokalaşmayla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, “Bülent Arınç ile tokalaştık, hatta bir değil iki kez tokalaştık. Niye tokalaşmayalım? Farkı siyasi kulvarlarda olmamıza karşın birbirimize saygılıyız” dedi.

“Siyasetçilere ders verdi”

Arınç, AKP’nin bu toplantıya temsilci göndermediğini de belirtmiş ve partisini “AK Parti’ye yarayışlı işler yapmıyorlar. Her konuşmalarıyla AK Parti’yi daha aşağıya çekiyorlar. Onlar temsil etmesin partimizi. Majestelerinin gazetecilerine havanın güzelliğinden suyun berraklığından bahsetmek yeterli değil öksürmenin zamanıdır, bağırmanın zamanıdır, kral çıplak demenin zamanıdır demişti.

Kılıçdaroğlu, Arınç’ın bu sözleriyle ilgili ise “Siyasetçilere ders verir nitelikte bir konuşmaydı. Konuşmasında AKP yeni kurulduğunda ve iktidar olmadığında her toplantıya gittiklerini ısrarla ifade etti. Yeri geldiğinde itiraz ettiklerini ifade etti” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.