Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya Basketbol Ligi ACB’de final serisi sona erdi: Real Madrid, 36. şampiyonluğuna Barcelona’yı 3-1’le geçerek uzandı

Playoff final serisi dördüncü maçında konuk ettiği ezeli rakibi FC Barcelona’yı 81-74’lük skorla mağlup eden Real Madrid seriyi 3-1’e getirerek şampiyonluğa ulaştı. Üç yıl aradan sonra tekrar şampiyonluğu elde eden Real Madrid, toplamda da 36. şampiyonluğunu kutladı.

Real Madrid’de Walter Tavares karşılaşmada 25 sayı ve 13 ribaund kaydederken, final serisinin de MVP “En Değerli Oyuncusu” ödülünü elde etti. Fabien Causeur de 17 sayı ile galibiyette önemli rol oynadı. FC Barcelona’da ise Nikola Mirotic 14, Dante Exum 13 ve Nick Calathes de 12 sayı kaydetti.

Real Madrid’de, iki hafta önce evinde kalp krizi geçirdikten sonra iki gün hastanede gözetim altında tutulan başantrenör Pablo Laso final serisi boyunca takımının başında sahaya çıkamadı. Karşılaşmayı tribünden takip eden Laso maç sonunda ekibiyle birlikte büyük sevinç yaşadı.

Pablo Laso’nun mutluluğu:

Karşılaşmanın özeti:

Başkan Florentino Perez, teknik heyeti ve oyuncuları tebrik etti:

Real Madrid’in şampiyonluk kutlamaları:

Oyuncular ve taraftarlar şampiyonluğu böyle kutladı:

Final serisinde en iyi 10 hareket:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler