Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Jin TV’ye çevre haberi ödülü veren Mimarlar Odası’na açılan “terör” davası, görülmeye başlandı

Jin TV program yapımcısı Güler Yıldız’a verdiği ödül nedeniyle “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin altı yöneticisi hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü. Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün (23 Haziran) başlayan yargılamada Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve yönetim kurulu üyelerinin yargılandığı davada iddianame kabul edildi ve duruşma 15 Eylül 2022 tarihine ertelendi. 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından her yıl düzenlenen Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödülleri kapsamında, Hollanda’dan yayın yapan Jin TV’deki Yeşil Pencere Ekoloji Programı‘nın yapımcısı Güler Yıldız, “Uluslararası Televizyon Haberciliği” dalında Eylül 2021’de ödül aldı. Medyascope haberlerinin de ödüle layık görüldüğü tören, Jin TV’ye verilen ödül nedeniyle, farklı çevreler tarafından hedef gösterildi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Nihal Evirgen ve yönetim kurulu üyeleri Muteber Osmanpaşaoğlu, Ünal Kara, Tuğba Arslan, Ece Yoltay ile Özgür Bayramoğlu hakkında 31 Mart 2022’de “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü. Konuya ilişkin açıklama yapan Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, 2013’ten beri verdikleri ödülün terör soruşturmasına konu edilmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı ve şunları söyledi:

Çevre haberine verilen bir ödülün terör örgütü konusu haline getirilmesine ülkem adına üzgünüm. Terör propagandası yapmıyoruz, çevremizi doğamızı kültürel varlıklarımızı koruyoruz. Cumhuriyetin bize emanet ettiği mekânsal değerleri korumaya devam edeceğiz. Kültürel varlıkların yok edilmesine ve HES’lere karşı mücadele ederken, mücadelemizi haberleştiren basın mensuplarına ödül vermeye de devam edeceğiz. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulunun hiçbir terör örgütü ile ilişkisi yoktur ve mücadelemiz de bu ülkenin taşını, toprağını satanlara karşıdır.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.