Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’nin tarım politikası var mı? | Güldem Atabay: “Son 15 yıldaki tarım politikasızlığı tarım sektörünü aşağıya çekti”

Alphan Telek, konuğu ekonomist Güldem Atabay ile son günlerde gıda krizi ve yükselen gıda fiyatları üzerinden gündeme gelen tarım konusunu ele aldı. 

“Son 15 yıldaki tarım politikasızlığı tarım sektörünü aşağıya çekti”

Atabay, iktidarın tarımsal bir politikası olmadığını, tersine politikasızlık üzerinden bir yönetim sergilediğini söylerken, son 15 yıldaki politikasızlığın Türkiye tarım sektörünü derinden etkilediğini ve aşağıya çektiğini vurguladı.

“Destekleme politikalarının silbaştan yapılandırılması lazım”

Bu iktidar döneminde tarım politikalarının ve sektörünün iyiye gitme ihtimalinin zayıf olduğunu belirten Atabay, muhalefetin iktidara gelmesi durumunda tarımı ve çiftçiyi destekleme politikasının yeniden ve derin bir şekilde yapılandırılması gerektiğinin altını çizdi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.