Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir Arada Yaşarız (3): Ekonomik krize rağmen bir arada yaşamak mümkün mü?

Teknik ve püriten iktisat söylemi üzerinden kurulan kültürel sermaye ile aslında topluma yoksulluk önermenin üzeri mi örtülüyor? İktisatçılar kendileri bir arada yaşıyorlar mı? 1980’den beri devam eden iktisat departmanlarındaki ana akım hegemonyası nasıl çalışıyor? Teknik ve püriten iktisatçıların dediği gibi daha düşük enflasyon için daha yüksek işsizliğe razı olmak zorunda mıyız? Düşük enflasyon için yüksek işsizliğe razı olmak zorunda mıyız? Maaş artırmak, ana akım iktisatçıların ileri sürdüğü gibi enflasyon yaratır mı? Birlikte ve huzurlu yaşam; sevdiğin işi, yaşamak istediğin yerde yapmak ve verimlilik arasında bir ilişki var mı? Barış ve ekonomik gelişme arasında nasıl bir ilişki var?

Ve dahası… Ferhat Kentel, İlhan Döğüş ve Fatma Bostan Ünsal “Bir Arada Yaşarız” programında tartışıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.