Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Taliban, İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu için taziye mesajı yayımladı

Afganistan’da iktidardaki Taliban hükümeti, bugün (24 Haziran) toprağa verilen İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu için taziye mesajı yayımladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Qahar Balkhi’nin Twitter’da yayımladığı mesajda “Bu büyük âlimin ölümünü telafisi mümkün olmayan bir kayıp olarak değerlendiriyoruz” denildi.

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun ölümünün yankıları sürüyor.

ABD’nin çekilmesinin ardından Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban da Ustaosmanoğlu için taziye mesajı yayımladı.

Twitter hesabından açıklamada bulunan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Qahar Balkhi, “İslam âleminin büyük âlimi, milyonlarca insanın büyük vaizi, eğitimcisi ve hocası Şeyh Mahmut Efendi’nin Hakk’a yürüdüğünü büyük bir üzüntüyle öğreniyoruz. Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı, bu büyük âlimin ölümünü telafisi mümkün olmayan bir kayıp olarak değerlendiriyor” paylaşımını yaptı.

Derleyen: Emine Bıçakcı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.