Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin taşınan üniversite öğrencilerine ücretsiz nakliye hizmeti veren “Taşıyıcı” uygulaması başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin taşınan üniversite öğrencilerine ücretsiz nakliye imkânı sağlayan “Taşıyıcı” uygulaması hizmete girdi.

Uygulama kapsamında nakliye talebi olan öğrenciler 444 40 35 numaralı telefonu arayarak başvuru yapıyor. Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekiplerin incelemelerinin ardından taşınmanın planlaması yapılıyor. Evlere giden belediye personeli çıkılan evden eşyaları araca yüklüyor, yeni eve taşıyor ve yerleşime de yardımcı oluyor.

Belediyenin yaptığı açıklamada uygulamayı kullanan öğrencilerin görüşlerine de yer verildi. Buca’dan Göztepe’ye taşınırken hizmetten yararlanan Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Mustafa Güngör uygulamayı şöyle değerlendirdi:

Arkadaşlarımız aracılığıyla böyle bir hizmet olduğunu duyduk. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni aradım. Emin değildim, inandırıcı gelmedi çünkü geldiğimiz yerde bu tarz şeylere pek alışık değiliz. Nakliye ücretleri çok pahalı. Gerek kira gerek yeme içme konusunda yükümüz çok.” 

Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mehmet Ali Kertik de “Şu anda taşınma işi gerçekten çok zor iş. Nakliyeci tutmak istesek ev kirası kadar para ödememiz gerekiyor. Böyle bir hizmetin verilmesi mükemmel. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e, ekip arkadaşlarına teşekkürler. Gayet iyi bir hizmet.” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.