Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Türkiye-İsrail yakınlaşması Tahran’ı Ankara’yı kazanmaya itiyor” – Arif Keskin ile söyleşi

İran uzmanı Arif Keskin, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın iki kez ertelemeden sonra nihayet bugün Türkiye’ye yapacağı ziyareti yorumladı. Abdullahiyan’ın önceki ziyaretlerinin ertelenmesi, Ankara’dan Suriye’ye yeni bir askeri operasyon düzenleyebileceğine dair açıklamalar ve İsrail’in Tahran’ı Türkiye’deki İsrail vatandaşlarını hedef alan saldırılar düzenlemeye çalışmakla suçlaması gibi olaylarla çakıştığı için gerilim alameti olarak yorumlanmıştı. Arif Keskin, Abdullahiyan’ın bu ziyarette tansiyonu düşürmeyi seçeceğini düşünüyor. Keskin, Türkiye-İsrail ilişkilerinin iyileşmesinin Tahran’ı Ankara ile ilişkilerini daha olumlu bir çizgiye çekmeye zorladığını da savunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.