Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zürih Balesi, İstanbul’da Anna Karenina’yı sahneliyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), 50. yıl kutlamaları kapsamında dünyanın önde gelen bale topluluklarından Zürih Balesi’ni İstanbul’da ağırlıyor. İsviçreli topluluk, Rus yazar Lev Tolstoy’un klasikleşmiş eseri Anna Karenina’yı iki gün boyunca sahneleyecek. 

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde (PSM) Zürih Balesi’ni ağırlıyor. Lev Tolstoy’un kaleme aldığı “Anna Karenina”yı; gösterişli kostümleri, çağdaş sahne tasarımı ve çoğunlukla neoklasik dansa dayalı koreografisiyle sahneleyen topluluk İstanbul’da iki gösteri yapacak. Gösterilerin ilki dün (27 Haziran) Zorlu PSM’nin Turkcell Sahnesi’nde gerçekleştirildi.  

135 dakika süren gösterinin koreografisi, topluluğun sanat direktörü Christian Spuck tarafından hazırlandı. Zürih Balesi, İstanbul’daki ikinci ve son gösterileri için seyirciyi bu akşam (28 Haziran) Zorlu PSM’ye davet etti.

Gösteride, kendini toplum tarafından onaylanmayan bir ilişkinin içinde bulan Anna Karenina’nın hikayesi anlatılıyor. Rusya’nın St. Petersburg şehrinde yaşayan Anna Karenina, saygın bir devlet memuruyla mutsuz bir evlilik sürdürüyor. Bir gün subay Kont Vronski ile tanışıyor ve ilk görüşte âşık oluyor. Anna Karenina, bu aşkı görmezden gelmeyi tercih etse de duygularına karşı koyamıyor. Böylece kendini evli olduğu halde gizli bir aşk yaşarken buluyor. Bu durumun ortaya çıkması, toplum tarafından onaylanmıyor ve Anna Karenina derin bir bunalımın içine sürükleniyor.

Hazırlayan: Tuğbanur Toprak

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.